---

ColorStar koncert Debrecenben.

2019.10.20. 16:48:15

November 1-én, pénteken ad koncertet a ColorStar zenekar Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban, este nyolc órai kezdettel. Az együttes huszonhárom éve alakult. Ezen az estén meghallgathatja a közönség jól ismert dalaikat, melyekkel kiharcolták maguknak a népszerűséget.

tovább...

---

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Debrecenben sok olvasó vásárolhat új könyveket a könyvesboltokban. Aki nem akar, vagy anyagi helyzete miatt nem tud új műveket vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár, szinte minden városrészben. A könyvkészletet folyamatosan újítják ezekben az intézményekben.

tovább...

---

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Debrecen városában sok kisebb és nagyobb kert van a házak körül. Mégsem erről nevezetes a civis város, hanem arról hogy az egyes városrészeket ezzel a szóval különböztetik meg egymástól. Erre jó példa a „Csapókert.

tovább...

---

Élelmiszerellátás Debrecen.

2019.08.01. 08:26:20

Az élelmiszerellátás Debrecen városában az egyik legfontosabb esemény a köznapi életben. A nagyüzemek és magántermelők a nagykerekbe juttatják el az árut, ők pedig az élelmiszerboltokba szállítják, ahol a vevő megvásárolja, és otthon elkészítés után tálalja.

tovább...

---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14


Debrecen városában a művészeti értékek nagyon sok helyen megjelennek a közéletben.

 

A legkiemelkedőbb formában talán a festészet mutatkozik meg a műértő emberek

látóterében.


Több képcsarnokban láthatnak a látogatók híres festményeket, neves alkotók munkáit.

 

Az alkalmi kiállítások száma is folyamatosan növekszik az évek folyamán, az érdeklődés függvényében.


Elsősorban a tájfestészet és a csendélet emelkedik ki az alkotások közül, de a portrék és egyéb témát feldolgozó festmények is népszerűek.


A képhamisítás sajnálatos eseménye sohasem törlődhet ki ebből a művészeti ágból, de szerencsére a szakértők ezeket egyre inkább ki tudják szűrni.


A másik szakág a szobrászat. Debrecenben több téren is láthatnak a nézelődők szép szobrokat, kiváló kőből készült alkotásokat. Néhány középület díszítő részét is képezheti egy szoborcsoport vagy egyéni alkotás.


Az agyagszobrászat is említést érdemel. Ebben a témában is a kézügyesség rendkívül nagy szerepet tölt be.


Nem feledkezhetünk meg a fényképészetről sem. Ebben a kategóriában is láthatnak az emberek bizonyos helyeken művészi alkotásokat.


A népművészet keretein belül többféle anyagból készítenek az alkotók maradandó darabokat. Itt említhetjük meg a hímzést elsősorban, valamint a tűfestést is.


Ezeken kívül még más művészeti ágak is képviseltetik magukat.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén