---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

---

Szépségápolás Debrecen.

2020.04.29. 16:08:28

Debrecen városában rendkívül fontos szempont a tisztaság, szépségápolás és a jó megjelenés. Ezt több szépségszalon segíti a városban. A haj és arc kezelése mellett nem elhanyagolható a kéz és lábápolás sem. Ezekre több krém és egyéb anyag áll rendelkezésre.

tovább...

---

Tervezés Debrecen.

2020.04.01. 17:35:57

Debrecen városában sok ember tervez előre rövid, vagy hosszabb távra. Ez az életfelfogás helyes. Többen nem készítenek sohasem hasonló tervet. Léteznek olyan tervek is, amelyek építményekre, házakra vonatkoznak, ilyenek az építési tervek és tervrajzok is.

tovább...

---

Az Alma együttes gyerekműsora Debrecenben.

2020.03.08. 17:48:52

Március 22-én, vasárnap délelőtt tíz órától ad a gyermekeknek zenés műsort az Alma együttes Debrecenben, a Kölcsey Központban. Elhangzanak majd a legszebb dalok, melyeket a kicsik nagyon kedvelnek, a szokásos közvetlen, játékos formában.

tovább...

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14


Debrecen városában a művészeti értékek nagyon sok helyen megjelennek a közéletben.

 

A legkiemelkedőbb formában talán a festészet mutatkozik meg a műértő emberek

látóterében.


Több képcsarnokban láthatnak a látogatók híres festményeket, neves alkotók munkáit.

 

Az alkalmi kiállítások száma is folyamatosan növekszik az évek folyamán, az érdeklődés függvényében.


Elsősorban a tájfestészet és a csendélet emelkedik ki az alkotások közül, de a portrék és egyéb témát feldolgozó festmények is népszerűek.


A képhamisítás sajnálatos eseménye sohasem törlődhet ki ebből a művészeti ágból, de szerencsére a szakértők ezeket egyre inkább ki tudják szűrni.


A másik szakág a szobrászat. Debrecenben több téren is láthatnak a nézelődők szép szobrokat, kiváló kőből készült alkotásokat. Néhány középület díszítő részét is képezheti egy szoborcsoport vagy egyéni alkotás.


Az agyagszobrászat is említést érdemel. Ebben a témában is a kézügyesség rendkívül nagy szerepet tölt be.


Nem feledkezhetünk meg a fényképészetről sem. Ebben a kategóriában is láthatnak az emberek bizonyos helyeken művészi alkotásokat.


A népművészet keretein belül többféle anyagból készítenek az alkotók maradandó darabokat. Itt említhetjük meg a hímzést elsősorban, valamint a tűfestést is.


Ezeken kívül még más művészeti ágak is képviseltetik magukat.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén