---

Híres emberek Debrecen

2024.05.02. 10:47:53

Debrecen városában több híres ember született, akikre méltán büszke ez a hely. Elsők között említhető Csokonai Vitéz Mihály, egyik legnagyobb költőnk, valamint Szabó Magda írónő, Bosák Sándor Római Katolikus megyés püspök és Bényi Árpád festőművész is.

tovább...

---

Alapítványok Debrecen.

2024.02.29. 16:10:03

Debrecen városában több alapítványt is létrehoztak az elmúlt időszak folyamán. Ezek azt a célt szolgálják, hogy minél több rászoruló embernek adjanak segítséget anyagi vagy más formában. A munkahelyet keresők számára is hasznos lehet az itt kapott segítség.

tovább...

---

Virágok Debrecen.

2023.12.29. 12:47:52

Debrecen városában sokan termesztenek kertes házukban virágokat, de boltokban is kapható. Egy szép csokor nagyon sok örömet tud okozni egy hölgynek. Virágesőt is kaphat egy menyasszony az esküvője után. Sajnos azonban, a legszebb virág is elhervad egyszer.

tovább...

---

Háziállatok Debrecen.

2023.10.31. 16:30:00

Debrecen városában nagyon sokan tartanak háziállatokat. Főleg a családi házakban találkozhatunk velük és legtöbben a kutyákat tartják házi kedvencnek, elsősorban a hűségük miatt. A macskák is ide tartoznak vagy éppen egy szép, színes papagájt is említhetünk.

tovább...

---

Régiségvásár Debrecenben.

2023.10.29. 12:04:36

November 11-én, szombaton kerül sor Debrecenben a Régiségvásárra, a Nagyerdei stadion északi parkolójában reggel hét órai kezdettel és várhatóan 14 órai befejezéssel. Szinte minden régiség kapható lesz itt, Pénzérméktől a könyveken át egészen a bútorokig és szőnyegekig.

tovább...

Virágok Debrecen.

2023.12.29. 12:47:52

 

A legszebb dolgok egyike egy virágcsokor, és ezt Debrecenben is így tartják az emberek.

 

A férfiak kedveskednek a hölgyeknek névnapra, vagy más jeles esemény alkalmával egy szép, ízlésesen összeállított csokorral. Ilyenkor elhangozhat az a jól ismert idézet, hogy „virágot a virágnak”. Szinte kizárt, hogy ez ne okozna örömet annak, aki átveszi.

 

Sokan termesztenek kertes házukban több féle virágot. Ebbe a körbe beletartoznak a rózsalugasok és több más, itt fel nem sorolt virágfajta.

 

A boltokban vásárolhatóak, nagy választékban ezek a kedvelt növények. Szegfű, rózsa és több másfajta szép virág.

Sajnos a koszorúkba is kerülnek élővirágok, ha a gyászoló családnak ez a kívánsága egy temetésre való készülődés alkalmával.

 

Szebb dolgokra visszatérve, említést tehetünk virágesőről is. Ha egy menyasszonyt ezzel fogadnak, amikor kilép a templomból, vagy a házasságkötő teremből, a frigy megkötése után.

 

A legtöbb virágot a Debreceni Virágkarnevál alkalmával használják fel, az évente megrendezendő eseményen. Itt csaknem egymillió szálról beszélhetünk.

 

Egy szép, női keresztnévre is utal a virág. A jácint, viszont érdekes módon, férfi keresztnevet takar.

 

A hátrány az egészben az, hogy a legszebb is egy idő után elhervad.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén