---

Híres emberek Debrecen

2024.05.02. 10:47:53

Debrecen városában több híres ember született, akikre méltán büszke ez a hely. Elsők között említhető Csokonai Vitéz Mihály, egyik legnagyobb költőnk, valamint Szabó Magda írónő, Bosák Sándor Római Katolikus megyés püspök és Bényi Árpád festőművész is.

tovább...

---

Alapítványok Debrecen.

2024.02.29. 16:10:03

Debrecen városában több alapítványt is létrehoztak az elmúlt időszak folyamán. Ezek azt a célt szolgálják, hogy minél több rászoruló embernek adjanak segítséget anyagi vagy más formában. A munkahelyet keresők számára is hasznos lehet az itt kapott segítség.

tovább...

---

Virágok Debrecen.

2023.12.29. 12:47:52

Debrecen városában sokan termesztenek kertes házukban virágokat, de boltokban is kapható. Egy szép csokor nagyon sok örömet tud okozni egy hölgynek. Virágesőt is kaphat egy menyasszony az esküvője után. Sajnos azonban, a legszebb virág is elhervad egyszer.

tovább...

---

Háziállatok Debrecen.

2023.10.31. 16:30:00

Debrecen városában nagyon sokan tartanak háziállatokat. Főleg a családi házakban találkozhatunk velük és legtöbben a kutyákat tartják házi kedvencnek, elsősorban a hűségük miatt. A macskák is ide tartoznak vagy éppen egy szép, színes papagájt is említhetünk.

tovább...

---

Régiségvásár Debrecenben.

2023.10.29. 12:04:36

November 11-én, szombaton kerül sor Debrecenben a Régiségvásárra, a Nagyerdei stadion északi parkolójában reggel hét órai kezdettel és várhatóan 14 órai befejezéssel. Szinte minden régiség kapható lesz itt, Pénzérméktől a könyveken át egészen a bútorokig és szőnyegekig.

tovább...

Háziállatok Debrecen.

2023.10.31. 16:30:00

Nagyon sokan tartanak háziállatokat a legtöbb városban és ez így van Debrecenben is. Elsősorban a családi házak alkalmasak a házi kedvencek tartására, de előfordul lakásban is kutya, macska vagy egyéb állatka.

 

Ami nem vadon él, azok közül a legtöbb fajtát ebbe a kategóriába sorolhatjuk, bár a baromfit és a sertést nem igazán szoktuk ilyen megfogalmazásban említeni.

 

A legnagyobb kedvencnek a kutyák számítanak, mert ezek közül találhatunk a legtöbbet valakinek az otthonában, illetve annak udvarán.

 

Az ebeknek tágas tér kell, ahhoz, hogy kedvükre szaladgálhassanak és erre a lakások természetesen nem alkalmasak. Itt többnyire a kisebb fajtákat tartják és naponta többször is kiviszik őket, elvégezni a dolgukat.

 

A macskák sokkal szabadabban mozognak. Az egerek távoltartásra szolgálnak elsősorban, de egyébként hízelgős fajta, kedves állatok.

 

Megemlíthetjük még a gyerekek egyik kedvencét a hörcsögöt is. Más kis állatok is megtalálhatók ritkábban egy háztartásban.

 

A szárnyasok közül a leggyakrabban a papagájt találhatjuk meg a házi kedvencek között. Kalitkában él, de előfordul, hogy kiengedik onnan és nem igyekszik megszökni még a véletlenül nyitva felejtett ablakon át sem.

 

Nagy figyelmet kell fordítani a háziállatok biztonságos tartására.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén