---

Híres emberek Debrecen

2024.05.02. 10:47:53

Debrecen városában több híres ember született, akikre méltán büszke ez a hely. Elsők között említhető Csokonai Vitéz Mihály, egyik legnagyobb költőnk, valamint Szabó Magda írónő, Bosák Sándor Római Katolikus megyés püspök és Bényi Árpád festőművész is.

tovább...

---

Alapítványok Debrecen.

2024.02.29. 16:10:03

Debrecen városában több alapítványt is létrehoztak az elmúlt időszak folyamán. Ezek azt a célt szolgálják, hogy minél több rászoruló embernek adjanak segítséget anyagi vagy más formában. A munkahelyet keresők számára is hasznos lehet az itt kapott segítség.

tovább...

---

Virágok Debrecen.

2023.12.29. 12:47:52

Debrecen városában sokan termesztenek kertes házukban virágokat, de boltokban is kapható. Egy szép csokor nagyon sok örömet tud okozni egy hölgynek. Virágesőt is kaphat egy menyasszony az esküvője után. Sajnos azonban, a legszebb virág is elhervad egyszer.

tovább...

---

Háziállatok Debrecen.

2023.10.31. 16:30:00

Debrecen városában nagyon sokan tartanak háziállatokat. Főleg a családi házakban találkozhatunk velük és legtöbben a kutyákat tartják házi kedvencnek, elsősorban a hűségük miatt. A macskák is ide tartoznak vagy éppen egy szép, színes papagájt is említhetünk.

tovább...

---

Régiségvásár Debrecenben.

2023.10.29. 12:04:36

November 11-én, szombaton kerül sor Debrecenben a Régiségvásárra, a Nagyerdei stadion északi parkolójában reggel hét órai kezdettel és várhatóan 14 órai befejezéssel. Szinte minden régiség kapható lesz itt, Pénzérméktől a könyveken át egészen a bútorokig és szőnyegekig.

tovább...

Híres emberek Debrecen

2024.05.02. 10:47:53

Debrecen városában több híres ember született, akire méltán büszke a város. A hírességek közül első helyen említhetjük Csokonai Vitéz Mihályt, aki a felvilágosodás legnagyobb költőének számított. A helyi színházat is róla nevezték el. A nép, szinte saját fiának tekintette, ahogyan Petőfi Sándort is.

 

Már gyerekként zseninek számított, latin nyelvismeretével, és az iskolában politikai osztályba járt. A „Reményhez” című versét sokan tanultuk és talán ma is fel tudnánk idézni.

 

A másik hírességként szót kell ejtenünk Szabó Magdáról, aki nem csak kiváló író volt, de műfordítóként is bekerült a magyar történelembe. Egyik legismertebb műve az „Abigél”, melyből IV része, sikeres TV sorozat is készült.

 

Szót ejthetünk még Bosák Sándor Római Katolikus Megyés püspökről, valamint Dr Balogh István néprajzkutató történészről és Dr Aradi Csaba ökológusról.

 

Itt született még Kiss Tamás költő, valamint Dr Berényi Dénes akadémikus és Bényi Árpád festőművész.

 

Ne hagyjuk ki Tréfás György operaénekest se a sorból.

 

A teljesség igénye nélkül tettük említést ezekről a híres emberekről és még hosszan folytathatnánk Debrecen büszkeségeinek felsorolását.

 

A civis város méltán emlékezhet ezekre az emberekre, mint példaképekre, az emberiség számára.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén