---

Híres emberek Debrecen

2024.05.02. 10:47:53

Debrecen városában több híres ember született, akikre méltán büszke ez a hely. Elsők között említhető Csokonai Vitéz Mihály, egyik legnagyobb költőnk, valamint Szabó Magda írónő, Bosák Sándor Római Katolikus megyés püspök és Bényi Árpád festőművész is.

tovább...

---

Alapítványok Debrecen.

2024.02.29. 16:10:03

Debrecen városában több alapítványt is létrehoztak az elmúlt időszak folyamán. Ezek azt a célt szolgálják, hogy minél több rászoruló embernek adjanak segítséget anyagi vagy más formában. A munkahelyet keresők számára is hasznos lehet az itt kapott segítség.

tovább...

---

Virágok Debrecen.

2023.12.29. 12:47:52

Debrecen városában sokan termesztenek kertes házukban virágokat, de boltokban is kapható. Egy szép csokor nagyon sok örömet tud okozni egy hölgynek. Virágesőt is kaphat egy menyasszony az esküvője után. Sajnos azonban, a legszebb virág is elhervad egyszer.

tovább...

---

Háziállatok Debrecen.

2023.10.31. 16:30:00

Debrecen városában nagyon sokan tartanak háziállatokat. Főleg a családi házakban találkozhatunk velük és legtöbben a kutyákat tartják házi kedvencnek, elsősorban a hűségük miatt. A macskák is ide tartoznak vagy éppen egy szép, színes papagájt is említhetünk.

tovább...

---

Régiségvásár Debrecenben.

2023.10.29. 12:04:36

November 11-én, szombaton kerül sor Debrecenben a Régiségvásárra, a Nagyerdei stadion északi parkolójában reggel hét órai kezdettel és várhatóan 14 órai befejezéssel. Szinte minden régiség kapható lesz itt, Pénzérméktől a könyveken át egészen a bútorokig és szőnyegekig.

tovább...

Alapítványok Debrecen.

2024.02.29. 16:10:03

Debrecen városában is sok ember szorul segítségre, anyagi vagy egyéb gondok miatt. Az egyszerű és ritka pénzbeli segítségek, szociális juttatások, ezek jelentős részére nem jelentenek megoldást.

 

A hosszú távú célok megvalósítására, az arra rászorulók részére, ebben a tekintetben, sokkal inkább az alapítványok játszanak szerepet.

 

Ebben az esetben már jóval összetettebb a kérdés, mert ilyen intézményekből több is akad a civis városban.

 

Bizonyos emberek, vagy embercsoportok hozzák létre az alapítványokat. Ezekben időről időre gyűlik a pénzösszeg és elbírálás alapján részesülhetnek belőle a rászorultak. Sajnos az ilyen jellegű dolgok igazságos elvégzése nagyon nehéz feladat és olykor a korrupció is megjelenik.

 

Olyan is elhangzott már a TV-ben, hogy egy ilyen pénzgyűjtő helyről minden csalás formájában öltött testet. Ebből a példából nem szabad kiindulni már az alapötlet megszületése előtt sem.

 

Több szervezeti alapítvány alakult már és nem kizárólag anyagi, hanem egyéb segítséget is nyújtva. Például segíthetnek az emberek munkába való elhelyezkedési gondjain, akár egy önéletrajz megírásával, vagy más hasonló módon.

 

A lényeg, hogy az ilyen szervezetek teljes mértékben átláthatóak legyenek és a kijelölt célt szolgálják, mindenféle szabálytalanságot kizárva.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén