---

Híres emberek Debrecen

2024.05.02. 10:47:53

Debrecen városában több híres ember született, akikre méltán büszke ez a hely. Elsők között említhető Csokonai Vitéz Mihály, egyik legnagyobb költőnk, valamint Szabó Magda írónő, Bosák Sándor Római Katolikus megyés püspök és Bényi Árpád festőművész is.

tovább...

---

Alapítványok Debrecen.

2024.02.29. 16:10:03

Debrecen városában több alapítványt is létrehoztak az elmúlt időszak folyamán. Ezek azt a célt szolgálják, hogy minél több rászoruló embernek adjanak segítséget anyagi vagy más formában. A munkahelyet keresők számára is hasznos lehet az itt kapott segítség.

tovább...

---

Virágok Debrecen.

2023.12.29. 12:47:52

Debrecen városában sokan termesztenek kertes házukban virágokat, de boltokban is kapható. Egy szép csokor nagyon sok örömet tud okozni egy hölgynek. Virágesőt is kaphat egy menyasszony az esküvője után. Sajnos azonban, a legszebb virág is elhervad egyszer.

tovább...

---

Háziállatok Debrecen.

2023.10.31. 16:30:00

Debrecen városában nagyon sokan tartanak háziállatokat. Főleg a családi házakban találkozhatunk velük és legtöbben a kutyákat tartják házi kedvencnek, elsősorban a hűségük miatt. A macskák is ide tartoznak vagy éppen egy szép, színes papagájt is említhetünk.

tovább...

---

Régiségvásár Debrecenben.

2023.10.29. 12:04:36

November 11-én, szombaton kerül sor Debrecenben a Régiségvásárra, a Nagyerdei stadion északi parkolójában reggel hét órai kezdettel és várhatóan 14 órai befejezéssel. Szinte minden régiség kapható lesz itt, Pénzérméktől a könyveken át egészen a bútorokig és szőnyegekig.

tovább...

Régiségvásár Debrecenben.

2023.10.29. 12:04:36

 

A régiségvásárok mindenhol nagy érdeklődéssel követett események. Így van ez Debrecenben is, ahol november hónapban először 11-én, szombaton kerül megrendezésre ez a nagy tömegeket vonzó esemény.

 

A helyszínt a Nagyerdei Stadion északi parkolója fogja biztosítani. Itt elegendő hely áll rendelkezésre a régi tárgyak kihelyezésére, amit megszemlélés után meg is vásárolhatnak az ide látogatók.

 

Reggel hét órakor kezdődik a vásár és nagyjából 14 óráig tart majd.

Alapfeltétel, hogy új dolgok nem kerülhetnek be az eladásra kínált árucikkek közé. Csak régiségek képezhetik a készletet.

 

Azt szokták mondani, hogy olyan régi tárgy nincs, ami itt nem kapható. Ha ez tökéletesen nem is igaz, de nagyjából fedi a valóságot.

 

Régi pénzérmék, képeslapok, apró használati tárgyak tömegéből választhatnak az érdeklődők. Az antik bútorok is megtalálhatók lesznek itt, szőnyegekkel együtt.

 

Sok féle régi könyv is gazdára találhat, olykor kedvező áron. Bakelit lemezek sokaságából is lehet választani, akinek még van régi típusú lemezjátszója, az meg tudja az ezeken lévő dalokat hallgatni.

 

Az eddigi régiségvásárok nagy tömegeket vonzottak és szinte biztosak lehetünk abban, hogy ez nem fog változni ezen a késő őszi napon sem.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén