---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Véradás Debrecen.

2018.06.04. 09:15:39

 

 

 

Nagyon fontos szervezetünk vérellátása az alapvető életfunkciók fenntartása érdekében. Ezért elegendő vérmennyiségnek kell lenni az emberi testben, ahhoz, hogy elsősorban a szívműködés tökéletes legyen.

 

Vannak vérszegény személyek, de ugyanakkor többen megtehetik, hogy mások megsegítésére adjanak vért. Nem túlzás a megfogalmazás, ami a plakátokon is szerepel, miszerint „Adj vért, életet adsz”.

 

Debrecen városában is van lehetőség véradásra. A vérellátó központok és a kialakított véradó helyek várják azokat, akik úgy tudnak vért adni, hogy ezzel nem veszélyeztetik saját egészségüket.

 

Előzetes vizsgálatokat végeznek Debrecenben a véradásra jelentkező személyeken. Több kizáró tényező is lehetséges egy véradó esetében. Ha minden egészségügyi kitételnek megfelel a véradó, akkor nincs további akadálya ennek a nemes tevékenységnek.

 

Sajnos a civis városban sincs elegendő véradó és ezért a város betegeinek vérellátása sem lehet olyan szintű, mely teljes megelégedésre ad okot.

 

Egyes helyeken anyagilag is dotálják a véradásra vállalkozó embereket, de még így is keletkezik olykor hiány ebből a rendkívül fontos folyadékból.

 

Többféle vércsoport létezik és ezek mindegyikére természetesen szükség van a gyógyításnál.

 

Ha valahol nincs elegendő vér, ott számíthatnak más helyek segítségére, ahol hirtelen rendelkezésre áll egy plusz mennyiség.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén