---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Véradás Debrecen.

2018.06.04. 09:15:39

 

 

 

Nagyon fontos szervezetünk vérellátása az alapvető életfunkciók fenntartása érdekében. Ezért elegendő vérmennyiségnek kell lenni az emberi testben, ahhoz, hogy elsősorban a szívműködés tökéletes legyen.

 

Vannak vérszegény személyek, de ugyanakkor többen megtehetik, hogy mások megsegítésére adjanak vért. Nem túlzás a megfogalmazás, ami a plakátokon is szerepel, miszerint „Adj vért, életet adsz”.

 

Debrecen városában is van lehetőség véradásra. A vérellátó központok és a kialakított véradó helyek várják azokat, akik úgy tudnak vért adni, hogy ezzel nem veszélyeztetik saját egészségüket.

 

Előzetes vizsgálatokat végeznek Debrecenben a véradásra jelentkező személyeken. Több kizáró tényező is lehetséges egy véradó esetében. Ha minden egészségügyi kitételnek megfelel a véradó, akkor nincs további akadálya ennek a nemes tevékenységnek.

 

Sajnos a civis városban sincs elegendő véradó és ezért a város betegeinek vérellátása sem lehet olyan szintű, mely teljes megelégedésre ad okot.

 

Egyes helyeken anyagilag is dotálják a véradásra vállalkozó embereket, de még így is keletkezik olykor hiány ebből a rendkívül fontos folyadékból.

 

Többféle vércsoport létezik és ezek mindegyikére természetesen szükség van a gyógyításnál.

 

Ha valahol nincs elegendő vér, ott számíthatnak más helyek segítségére, ahol hirtelen rendelkezésre áll egy plusz mennyiség.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén