---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

---

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés Debrecenben sokaknak kedvenc időtöltést és szórakozást jelent. Sok szép esemény, vagy műalkotás, épület és több más hasonló áll rendelkezésre fotózás céljából a civis városban. A fényképek olykor bűnügyben is lehetnek bizonyítékok bírósági per folyamán.

tovább...

---

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában nagy szerepe van az egyszerűbb mezőgazdasági gépeknek a kiskertekben. A külvárosokban és a városin kívül már nagyobb földterületeket is művelnek és ehhez traktorokra, valamint más komolyabb gépekre is szükség van, a köznapi életben.

tovább...

---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

Lakásfelújítás Debrecen

2020.01.02. 19:21:09

A házunkat időnként fel kell újítani, mert az idő vasfoga nyomot hagy rajta. Így van ez Debrecen városában is. Több lakás és családi ház is található a civis városban.

 

A külső felújításokat a társasházak esetében a lakásszövetkezetek végzik a közös költség terhére, amit a lakók havonta fizetnek.

 

A belső felújítások azonban itt is, mint a családi házak esetében, közvetlenül a lakók pénztárcáját terhelik.

 

Rendkívül sok pénzbe kerül egy ház belső felújítása. A vízvezetékeket, villanyvezetékeket kicseréltetni csak szakemberekkel szabad és az ő órabérük rendkívül magas, feltéve, ha egyáltalán ráérnek.

 

Az anyagot kell elsőként beszerezni. Ezeket több szakbolt is árulja Debrecenben. A festés, a fürdőszoba csempézése és még sok munkálat vár a felújítást tervező lakóra.

Szokták mondani, hogy egy építkezés, vagy egy felújítás teljes leégés. Sajnos ebben sok igazság van.

 

Az utóbbi időben rendkívüli módon felment a lakások ára az elmúlt három évet tekintve. Ezt befolyásolták a felsorolt tények is.

 

Ha valaki szép, kényelmes környezetben akar élni, annak sokat kell áldoznia erre és rengeteg utánajárásra kell számítani.

 

A felújítást a legtöbben még nehezebbnek tartják az új ház építésénél, valószínűleg joggal.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén