---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Barlangok Debrecen.

2019.11.01. 18:57:36

Debrecen városában is találhatók földbe vájt, vagy természetes módon kialakult barlangok. Ezek az üregek sok esetben rendkívül tágasak és látnivalókban is bővelkednek, valamint természetvédelmi területnek minősülnek, sőt az újonnan felfedezett barlangok automatikusan részesülnek ebben az előnyben.

 

Kutatásukat a barlangászok végzik. A komoly védelem oka elsősorban az, hogy rejthetnek komoly régészeti leleteket és több más hasonló dolgot ezek a helyek.

 

Az emberek által bejárható barlangokat feltárják a nagyközönség előtt és hivatalosan látogatást biztosítanak ezekben.

 

A nagy nyári hőségből bemenni egy hűvös barlangba, komoly felüdülést jelent, de ugyanakkor a megfázás veszélye is fenyegeti azt, aki az öltözködésnél nem veszi figyelembe a komoly hőmérsékleti különbséget.

 

Sokan kíváncsiak a civis városban a barlangokra, azok belsejére, mert sok érdekes látnivalót rejtenek.

 

A hegyvidéki városokban sokkal több barlang található, mint az Alföld városaiban, természeti adottságaik miatt.

 

Több olyan barlangrendszer is létezhet, amely majd csak a jövőben kerül feltárásra.

 

Attól is lehet tartani, hogy valahol beszakad egy földdarab és egy barlang keletkezik alatta. Ez csak akkor jelent bajt, ha valaki beleesik ebbe a „csapdába”, de reméljük, hogy ilyesmire nem kerül sor.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén