---

Édességek Debrecen

2022.05.31. 12:21:59

Debrecen városában az emberek jelentős része szereti az édességeket. A cukrászdák, fagylaltozók széles választékkal állnak az emberek rendelkezésére. Sok féle fagylalt, torta és egyéb édes süteményekből válogathat ezeken a helyeken az édes szájú vásárló.

tovább...

---

Diákok Debrecen.

2022.05.01. 18:23:38

Debrecenben több iskolában tanulhatnak a diákok. Alsó és felső tagozatban, az általános iskolákban, valamint a középiskolákban, az érettségi megszerzéséhez. A helyi egyetem híres, rendkívül magas fokon oktat és komoly tudás szükséges az ide való bekerüléshez is.

tovább...

---

Divat Debrecen

2022.04.01. 10:51:26

Debrecen városában a divat követése fontos dolog, elsősorban a hölgyek körében és az öltözködésre vonatkoztatva. A külső megjelenés sokat elárul az illetőről és többen meg is nézik, véleményt alkotva, amit fennhangon nem szokás közölni.

tovább...

---

Humor Debrecen.

2022.03.01. 12:44:27

Debrecenben a humor nagyon fontos az emberek köznapi életében. A humoristák, vígjátékok, színházi bohózatok, újságok vicces rovatai egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy aki igényli, jókat tudjon nevetni. A rengeteg probléma mellett szinte mindenkinek szüksége van humorra.

tovább...

---

Humor Debrecen.

2022.03.01. 12:42:28

tovább...

Szobrok Debrecen.

2017.03.03. 16:14:27


Hajdu-Bihar megye központjában, Debrecenben több szobor is található a köztereken, ismert helyeken.


A szobrászat rendkívüli művészeti ágazat. Nehéz mivoltát nem is szükséges külön ecsetelni.


Elsőként érdemel említést az Egyetem előtt lévő látványos szoborpark. Itt tekinthető meg Debrecen város nagyjainak szobra. Szintén itt láthatók a szökőkút szobrai, rendkívül sokoldalú alkotásokkal.


A professzor szobra Hatvani Istvánt ábrázolja, aki a civis városban tanult a XVIII. században, majd külföldre ment dolgozni, de újra visszatért Debrecenbe.


A Nagyerdei Medgyessy Sétányon nézelődve láthatjuk az Ady Endre emlékművet. A debreceni hírességek parkjában pedig Arany János mellszobrát tekinthetik meg az arra járók. A Medgyessy Sétányon található továbbá a Fazekas Mihály emlékmű is.


A Kálvin téren Bocskai István szobra emeli a hely értékét, látványosság

szempontjából. Ugyanitt a Városháza előtt a Csokonai Vitéz Mihályt ábrázoló szobor helyezkedik el.


A Nagyerdő elején van felállítva a 39-es gyalogezred emlékműve, mely szintén látványosságnak számít.


A felsoroltakon kívül még több más szemet gyönyörködtető szoboralkotás található Debrecen különféle, ismertebb helyein. A távolabbról idelátogató, ilyen irányú művészeti ágazatot kedvelők, kellemes élményekkel gazdagodhatnak a szobrok megtekintésével és elvihetik hírét a kiemelkedő alkotásoknak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén