---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Szobrok Debrecen.

2017.03.03. 16:14:27


Hajdu-Bihar megye központjában, Debrecenben több szobor is található a köztereken, ismert helyeken.


A szobrászat rendkívüli művészeti ágazat. Nehéz mivoltát nem is szükséges külön ecsetelni.


Elsőként érdemel említést az Egyetem előtt lévő látványos szoborpark. Itt tekinthető meg Debrecen város nagyjainak szobra. Szintén itt láthatók a szökőkút szobrai, rendkívül sokoldalú alkotásokkal.


A professzor szobra Hatvani Istvánt ábrázolja, aki a civis városban tanult a XVIII. században, majd külföldre ment dolgozni, de újra visszatért Debrecenbe.


A Nagyerdei Medgyessy Sétányon nézelődve láthatjuk az Ady Endre emlékművet. A debreceni hírességek parkjában pedig Arany János mellszobrát tekinthetik meg az arra járók. A Medgyessy Sétányon található továbbá a Fazekas Mihály emlékmű is.


A Kálvin téren Bocskai István szobra emeli a hely értékét, látványosság

szempontjából. Ugyanitt a Városháza előtt a Csokonai Vitéz Mihályt ábrázoló szobor helyezkedik el.


A Nagyerdő elején van felállítva a 39-es gyalogezred emlékműve, mely szintén látványosságnak számít.


A felsoroltakon kívül még több más szemet gyönyörködtető szoboralkotás található Debrecen különféle, ismertebb helyein. A távolabbról idelátogató, ilyen irányú művészeti ágazatot kedvelők, kellemes élményekkel gazdagodhatnak a szobrok megtekintésével és elvihetik hírét a kiemelkedő alkotásoknak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén