---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

---

Ínyencségek Debrecen.

2018.12.31. 13:28:00

Debrecenben több cukrászda kínálja ínyenceknek való süteményeit, tortáit azok részére, akik különösen kedvelik az édességet és nem félnek az elhízástól. Krémesek, roládok, ízes kockák és sok más felsorolhatatlan finomság áll azok rendelkezésére, akik imádják az ilyen fajta ínyencségeket.

tovább...

---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

Szobrok Debrecen.

2017.03.03. 16:14:27


Hajdu-Bihar megye központjában, Debrecenben több szobor is található a köztereken, ismert helyeken.


A szobrászat rendkívüli művészeti ágazat. Nehéz mivoltát nem is szükséges külön ecsetelni.


Elsőként érdemel említést az Egyetem előtt lévő látványos szoborpark. Itt tekinthető meg Debrecen város nagyjainak szobra. Szintén itt láthatók a szökőkút szobrai, rendkívül sokoldalú alkotásokkal.


A professzor szobra Hatvani Istvánt ábrázolja, aki a civis városban tanult a XVIII. században, majd külföldre ment dolgozni, de újra visszatért Debrecenbe.


A Nagyerdei Medgyessy Sétányon nézelődve láthatjuk az Ady Endre emlékművet. A debreceni hírességek parkjában pedig Arany János mellszobrát tekinthetik meg az arra járók. A Medgyessy Sétányon található továbbá a Fazekas Mihály emlékmű is.


A Kálvin téren Bocskai István szobra emeli a hely értékét, látványosság

szempontjából. Ugyanitt a Városháza előtt a Csokonai Vitéz Mihályt ábrázoló szobor helyezkedik el.


A Nagyerdő elején van felállítva a 39-es gyalogezred emlékműve, mely szintén látványosságnak számít.


A felsoroltakon kívül még több más szemet gyönyörködtető szoboralkotás található Debrecen különféle, ismertebb helyein. A távolabbról idelátogató, ilyen irányú művészeti ágazatot kedvelők, kellemes élményekkel gazdagodhatnak a szobrok megtekintésével és elvihetik hírét a kiemelkedő alkotásoknak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén