---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

---

Állatok Debrecen.

2018.09.02. 08:14:57

Debrecenben sok háziállat él gazdájuk lakásában. Elsősorban cicák és kutyák. Az állatkertben találhatjuk a legtöbb fajta állatot. Itt vannak emlősök, hüllők, rovarok, és több féle olyan élőlény, amiket eddigi életünk folyamán szinte nem is igazán láthattunk.

tovább...

---

Zenekarok Debrecen.

2018.08.02. 16:53:37

Debrecen városában több zenekar játszik szórakozóhelyeken, elsősorban cigányzenét, vagy tánczenét. A komolyzene kedvelőinek ehhez el kell látogatniuk egy rendezvényterembe, hogy ki legyen elégítve az ilyen irányú igényük., de akadnak szabadtéri hangversenyek is, jó idő esetén.

tovább...

Szobrok Debrecen.

2017.03.03. 16:14:27


Hajdu-Bihar megye központjában, Debrecenben több szobor is található a köztereken, ismert helyeken.


A szobrászat rendkívüli művészeti ágazat. Nehéz mivoltát nem is szükséges külön ecsetelni.


Elsőként érdemel említést az Egyetem előtt lévő látványos szoborpark. Itt tekinthető meg Debrecen város nagyjainak szobra. Szintén itt láthatók a szökőkút szobrai, rendkívül sokoldalú alkotásokkal.


A professzor szobra Hatvani Istvánt ábrázolja, aki a civis városban tanult a XVIII. században, majd külföldre ment dolgozni, de újra visszatért Debrecenbe.


A Nagyerdei Medgyessy Sétányon nézelődve láthatjuk az Ady Endre emlékművet. A debreceni hírességek parkjában pedig Arany János mellszobrát tekinthetik meg az arra járók. A Medgyessy Sétányon található továbbá a Fazekas Mihály emlékmű is.


A Kálvin téren Bocskai István szobra emeli a hely értékét, látványosság

szempontjából. Ugyanitt a Városháza előtt a Csokonai Vitéz Mihályt ábrázoló szobor helyezkedik el.


A Nagyerdő elején van felállítva a 39-es gyalogezred emlékműve, mely szintén látványosságnak számít.


A felsoroltakon kívül még több más szemet gyönyörködtető szoboralkotás található Debrecen különféle, ismertebb helyein. A távolabbról idelátogató, ilyen irányú művészeti ágazatot kedvelők, kellemes élményekkel gazdagodhatnak a szobrok megtekintésével és elvihetik hírét a kiemelkedő alkotásoknak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén