---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

---

Ínyencségek Debrecen.

2018.12.31. 13:28:00

Debrecenben több cukrászda kínálja ínyenceknek való süteményeit, tortáit azok részére, akik különösen kedvelik az édességet és nem félnek az elhízástól. Krémesek, roládok, ízes kockák és sok más felsorolhatatlan finomság áll azok rendelkezésére, akik imádják az ilyen fajta ínyencségeket.

tovább...

---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

Irók Debrecen

2014.11.15. 12:26:17

 

 

Debrecen városában több híres író, költő született. Munkásságuk példa értéket képvisel és alkotásaik maradandóak lettek az emberek számára.

 

Az egyik ismert irodalmár Fazekas Mihály. 1776-ban született a civis városban. Legismertebb műve a Ludas Matyi, amit minden korosztály szívesen olvasott, rajzfilm, mozi és tv-film is készült belőle. Napjainkban is több esetben műsorra tűzik és biztos, hogy sokadszorra is szívesen megnézi az emberek többsége.

 

Katonaként indította pályafutását, főhadnagyi rangot sikerült elérnie, de erről később lemondott. Szülővárosában érte a halál, 62 évesen.

 

Költői munkássága is ismert. Versei, elsősorban a katonaságról, harcokról, véres csatákról szóltak. Lovász Imre adatta ki kötetét, 1836-ban.

 

Debrecen városának valamennyi híres alkotójáról természetesen nem tudunk írni, de meg kell említenünk Csokonay Vitéz Mihályt is, aki nagyon rövid életű volt. Mindössze 31 év jutott neki,1805-ben bekövetkezett haláláig.

 

Költőként alkotott maradandót, olvasói számára. Legismertebb verse „ A Reményhez” című mű, melyben nagy szerelmétől, Lillától vesz búcsút. Ugyancsak említést érdemel a „Csongor és Tünde című alkotása.

 

 

Petőfi Sándor is írt róla verset.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén