---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

---

Állatok Debrecen.

2018.09.02. 08:14:57

Debrecenben sok háziállat él gazdájuk lakásában. Elsősorban cicák és kutyák. Az állatkertben találhatjuk a legtöbb fajta állatot. Itt vannak emlősök, hüllők, rovarok, és több féle olyan élőlény, amiket eddigi életünk folyamán szinte nem is igazán láthattunk.

tovább...

---

Zenekarok Debrecen.

2018.08.02. 16:53:37

Debrecen városában több zenekar játszik szórakozóhelyeken, elsősorban cigányzenét, vagy tánczenét. A komolyzene kedvelőinek ehhez el kell látogatniuk egy rendezvényterembe, hogy ki legyen elégítve az ilyen irányú igényük., de akadnak szabadtéri hangversenyek is, jó idő esetén.

tovább...

Irók Debrecen

2014.11.15. 12:26:17

 

 

Debrecen városában több híres író, költő született. Munkásságuk példa értéket képvisel és alkotásaik maradandóak lettek az emberek számára.

 

Az egyik ismert irodalmár Fazekas Mihály. 1776-ban született a civis városban. Legismertebb műve a Ludas Matyi, amit minden korosztály szívesen olvasott, rajzfilm, mozi és tv-film is készült belőle. Napjainkban is több esetben műsorra tűzik és biztos, hogy sokadszorra is szívesen megnézi az emberek többsége.

 

Katonaként indította pályafutását, főhadnagyi rangot sikerült elérnie, de erről később lemondott. Szülővárosában érte a halál, 62 évesen.

 

Költői munkássága is ismert. Versei, elsősorban a katonaságról, harcokról, véres csatákról szóltak. Lovász Imre adatta ki kötetét, 1836-ban.

 

Debrecen városának valamennyi híres alkotójáról természetesen nem tudunk írni, de meg kell említenünk Csokonay Vitéz Mihályt is, aki nagyon rövid életű volt. Mindössze 31 év jutott neki,1805-ben bekövetkezett haláláig.

 

Költőként alkotott maradandót, olvasói számára. Legismertebb verse „ A Reményhez” című mű, melyben nagy szerelmétől, Lillától vesz búcsút. Ugyancsak említést érdemel a „Csongor és Tünde című alkotása.

 

 

Petőfi Sándor is írt róla verset.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén