---

Vasutasok Debrecen.

2023.05.02. 16:30:13

Debrecen városában a vasúti dolgozók munkája rendkívül felelősségteljes. Ebben élen járnak a forgalmi szolgálattevők és a mozdonyvezetők, de a többiek munkája sem elhanyagolható. Az utasok biztonsága érdekében és az áruszállítás zavartalansága miatt minden tőlük telhetőt megtesznek.

tovább...

---

Kávéfogyasztás Debrecen

2023.03.01. 18:31:59

Debrecenben nagyon népszerű ital a feketekávé. Több kávézó is található itt. A boltokban megvásárolt darált kávét otthon mindenki ízlése szerint megfőzheti. Több ismert kávéforgalmazó is kínálja termékeit a vásárlóknak. A munkahelyeken is főznek maguknak kávét a dolgozók.

tovább...

---

Nagykereskedelem Debrecen.

2023.02.02. 17:41:16

Debrecen városában több nagykereskedelmi egységet találhatunk, akik kiszolgálják a boltosokat, vendéglősöket és más kereskedőket, akik tovább árusítják a terméket a lakosság felé. Ezek az elosztók közvetlenül a gyáraktól és más előállító üzemektől szerzik be az árut.

tovább...

---

Könnyűzene Debrecen.

2022.09.29. 16:57:02

Debrecen városában a könnyűzene nagyon kedvelt. Az idősebb korosztály szívesen emlékszik a régi nagy zenekarok slágereire és a neves előadókra, akik közül többen még ma is aktívak. Sok szórakozóhelyen játszanak könnyűzenét a civis városban éjszakánként.

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2022.07.31. 12:25:22

Debrecen városában több szép templom található. Valamennyi vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő szent helyeket. A keresztény vallás gyakorlására áll rendelkezésre a legtöbb templom, de található a civis városban zsinagóga is. A vallásgyakorlás mindenkinek magánügye.

tovább...

Diákok Debrecen.

2022.05.01. 18:23:38

Debrecen városában több iskolában tanulhatnak a diákok alsó és felső tagozaton, valamint középiskolában és egyetemen is.

 

Több általános iskola található a városban. Itt kezdik meg tanulmányaikat a kicsik. A nyolcadik osztály elvégzése után a fiatalok választhatnak a gimnáziumok, ipari iskolák, valamint szakközépiskolák között. Ezekben az intézményekben az érettségi megszerzése a cél.

 

Az ipari tanulók három évig vannak az iskolapadokban és közben szakmai gyakorlatokon is részt veszne, hetente több alkalommal. A szakközépiskolában heti egy napra korlátozódik a gyakorlat.

 

A főiskolák felsőfokú képesítést adnak, az egyetemek pedig diplomát. A civis város egyeteme nem csak hazai szinten híres, de nemzetközi viszonylatban is ismert.

 

A középiskola elvégzése után ide már csak komoly tudással rendelkező diákoknak érdemes felvételizni és közülük is a legjobbak kapnak helyet.

 

A tanulás az egyik legfontosabb dolog az életben, viszont nem minden embernek van igénye a sok tanulásra. Részben anyagi okok is befolyásolhatják az erre vonatkozó döntést.

 

Többek véleménye szerint az érettségi ma már alapkövetelmény. Kétségtelen, hogy ebben sok igazság van, sőt a legjobb munkahelyekre való bejutáshoz már a legtöbb helyen felsőfokú végzettségre van szükség.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén