---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

---

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés Debrecenben sokaknak kedvenc időtöltést és szórakozást jelent. Sok szép esemény, vagy műalkotás, épület és több más hasonló áll rendelkezésre fotózás céljából a civis városban. A fényképek olykor bűnügyben is lehetnek bizonyítékok bírósági per folyamán.

tovább...

---

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában nagy szerepe van az egyszerűbb mezőgazdasági gépeknek a kiskertekben. A külvárosokban és a városin kívül már nagyobb földterületeket is művelnek és ehhez traktorokra, valamint más komolyabb gépekre is szükség van, a köznapi életben.

tovább...

---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában több családi házban van füves terület, vagy sövények, melyeket időnként le kell nyírni. Különösen nyáron, nagyon gyorsan nőnek ezek a növények.

 

Egy modern fűnyíróval ügyesen rendben lehet tartani a gyepet. Sövényvágógépet is lehet kapni a civis városba. Ezek a gépek is viszonylag könnyen kezelhetőek.

 

A metszőollókkal szépen karban lehet tartani a gyümölcsfákat, szőlőlugasokat és egyéb háztáji növényeket.

 

A belvárosban ugyan nincsenek termőföld területek, de a külváros tájékán és valamivel távolabb már komolyabb mezőgazdasági gépekre is szükség lehet. Ilyen például a traktor. Ezekből is több fajta kapható.

 

A nagyobb földterületeket fel kell szántani, be kell vetni és a termést be kell takarítani. Ezek a munkafolyamatok többféle gép használatát teszik szükségessé. Ilyenek az eke, borona, vetőgép, aratógép és még több más hasonló szerkezetek.

 

Régen lóval szántottak és több más tevékenységet is segítettek ezek a hasznos állatok. A mai modern világban ezen már olykor csak mosolygunk, mert minden maximális módon gépesítve van.

 

A gépek használata nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség emberi munkára. Nagyon is komoly munkát végeznek a gépkezelők, szerelők, karbantartók és több más közreműködő személy.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén