---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

---

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés Debrecenben sokaknak kedvenc időtöltést és szórakozást jelent. Sok szép esemény, vagy műalkotás, épület és több más hasonló áll rendelkezésre fotózás céljából a civis városban. A fényképek olykor bűnügyben is lehetnek bizonyítékok bírósági per folyamán.

tovább...

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában több családi házban van füves terület, vagy sövények, melyeket időnként le kell nyírni. Különösen nyáron, nagyon gyorsan nőnek ezek a növények.

 

Egy modern fűnyíróval ügyesen rendben lehet tartani a gyepet. Sövényvágógépet is lehet kapni a civis városba. Ezek a gépek is viszonylag könnyen kezelhetőek.

 

A metszőollókkal szépen karban lehet tartani a gyümölcsfákat, szőlőlugasokat és egyéb háztáji növényeket.

 

A belvárosban ugyan nincsenek termőföld területek, de a külváros tájékán és valamivel távolabb már komolyabb mezőgazdasági gépekre is szükség lehet. Ilyen például a traktor. Ezekből is több fajta kapható.

 

A nagyobb földterületeket fel kell szántani, be kell vetni és a termést be kell takarítani. Ezek a munkafolyamatok többféle gép használatát teszik szükségessé. Ilyenek az eke, borona, vetőgép, aratógép és még több más hasonló szerkezetek.

 

Régen lóval szántottak és több más tevékenységet is segítettek ezek a hasznos állatok. A mai modern világban ezen már olykor csak mosolygunk, mert minden maximális módon gépesítve van.

 

A gépek használata nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség emberi munkára. Nagyon is komoly munkát végeznek a gépkezelők, szerelők, karbantartók és több más közreműködő személy.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén