---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában több családi házban van füves terület, vagy sövények, melyeket időnként le kell nyírni. Különösen nyáron, nagyon gyorsan nőnek ezek a növények.

 

Egy modern fűnyíróval ügyesen rendben lehet tartani a gyepet. Sövényvágógépet is lehet kapni a civis városba. Ezek a gépek is viszonylag könnyen kezelhetőek.

 

A metszőollókkal szépen karban lehet tartani a gyümölcsfákat, szőlőlugasokat és egyéb háztáji növényeket.

 

A belvárosban ugyan nincsenek termőföld területek, de a külváros tájékán és valamivel távolabb már komolyabb mezőgazdasági gépekre is szükség lehet. Ilyen például a traktor. Ezekből is több fajta kapható.

 

A nagyobb földterületeket fel kell szántani, be kell vetni és a termést be kell takarítani. Ezek a munkafolyamatok többféle gép használatát teszik szükségessé. Ilyenek az eke, borona, vetőgép, aratógép és még több más hasonló szerkezetek.

 

Régen lóval szántottak és több más tevékenységet is segítettek ezek a hasznos állatok. A mai modern világban ezen már olykor csak mosolygunk, mert minden maximális módon gépesítve van.

 

A gépek használata nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség emberi munkára. Nagyon is komoly munkát végeznek a gépkezelők, szerelők, karbantartók és több más közreműködő személy.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén