---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

---

Szépségápolás Debrecen.

2020.04.29. 16:08:28

Debrecen városában rendkívül fontos szempont a tisztaság, szépségápolás és a jó megjelenés. Ezt több szépségszalon segíti a városban. A haj és arc kezelése mellett nem elhanyagolható a kéz és lábápolás sem. Ezekre több krém és egyéb anyag áll rendelkezésre.

tovább...

---

Tervezés Debrecen.

2020.04.01. 17:35:57

Debrecen városában sok ember tervez előre rövid, vagy hosszabb távra. Ez az életfelfogás helyes. Többen nem készítenek sohasem hasonló tervet. Léteznek olyan tervek is, amelyek építményekre, házakra vonatkoznak, ilyenek az építési tervek és tervrajzok is.

tovább...

---

Az Alma együttes gyerekműsora Debrecenben.

2020.03.08. 17:48:52

Március 22-én, vasárnap délelőtt tíz órától ad a gyermekeknek zenés műsort az Alma együttes Debrecenben, a Kölcsey Központban. Elhangzanak majd a legszebb dalok, melyeket a kicsik nagyon kedvelnek, a szokásos közvetlen, játékos formában.

tovább...

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

A bélyegek fontos és figyelemre méltó szerepet töltenek be Debrecenben. Szinte mindenki adott már fel levelet, levelező lapot, vagy képeslapot és ezekre, a szállítási díj ellenében, különböző címletű bélyegeket ragasztott.

 

Ha a postai alkalmazott veszi fel a küldeményt, akkor ő teszi rá a bélyegeket és a feladó csak az árát fizeti ki.

 

Egy szabványméretű levélre általában csak egy bélyeg kerül, de ez sem feltétlenül van így minden esetben. A többi küldeményre többet kell ragasztani, névértéktől függően.

 

Nagyobb figyelmet igénylő tevékenység a bélyeggyűjtés. Mivel 180 éve kerülnek forgalomba a legszebb bélyegek, természetes, hogy sokan szenvedélyesen gyűjtik ezeket.

 

Nem csak mutatós, de értékes is tud lenni egy terjedelmes gyűjtemény. Azokat a bélyegeket, amik nem kerültek felhasználásra „postatisztáknak” nevezzük, a többit pedig használtnak. A nagyon régi bélyegek ebbe a csoportba tartoznak. Ezek között találhatók rendkívül értékesek is.

 

Debrecenben több filatélia bolt is foglakozik ezek adás-vételével és több magángyűjtő is vásárol illetve ad el különböző bélyegeket.

 

Ezeken felül használnak még illetékbélyegeket is, különböző díjak lerovására egyes szervezetek szolgáltatásaként. Ide tartozik például egy fellebbezési díj kifizetése, bármely hivatalos végzés ellen.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén