---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

A bélyegek fontos és figyelemre méltó szerepet töltenek be Debrecenben. Szinte mindenki adott már fel levelet, levelező lapot, vagy képeslapot és ezekre, a szállítási díj ellenében, különböző címletű bélyegeket ragasztott.

 

Ha a postai alkalmazott veszi fel a küldeményt, akkor ő teszi rá a bélyegeket és a feladó csak az árát fizeti ki.

 

Egy szabványméretű levélre általában csak egy bélyeg kerül, de ez sem feltétlenül van így minden esetben. A többi küldeményre többet kell ragasztani, névértéktől függően.

 

Nagyobb figyelmet igénylő tevékenység a bélyeggyűjtés. Mivel 180 éve kerülnek forgalomba a legszebb bélyegek, természetes, hogy sokan szenvedélyesen gyűjtik ezeket.

 

Nem csak mutatós, de értékes is tud lenni egy terjedelmes gyűjtemény. Azokat a bélyegeket, amik nem kerültek felhasználásra „postatisztáknak” nevezzük, a többit pedig használtnak. A nagyon régi bélyegek ebbe a csoportba tartoznak. Ezek között találhatók rendkívül értékesek is.

 

Debrecenben több filatélia bolt is foglakozik ezek adás-vételével és több magángyűjtő is vásárol illetve ad el különböző bélyegeket.

 

Ezeken felül használnak még illetékbélyegeket is, különböző díjak lerovására egyes szervezetek szolgáltatásaként. Ide tartozik például egy fellebbezési díj kifizetése, bármely hivatalos végzés ellen.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén