---

Bútorok Debrecen.

2021.05.01. 10:19:39

Debrecen városában az emberek többsége szép bútorokkal akarja berendezni a lakását. A szobákba teljesen más bútorok kerülnek, mint a nappalikba, előszobákba és a fürdőszobákba. A kertekbe speciálisan erre a célra gyártott bútorok kerülnek. Használt bútorok vásárlására is van lehetőség.

tovább...

---

Autójavítás Debrecen.

2021.04.01. 16:30:10

Debrecen városában nagyon sok autó vesz részt a forgalomban és ezeket olykor javítani is kell. Erre több szerelőműhely áll a gépkocsi tulajdonosok rendelkezésére. Néha új alkatrész beépítésére is szükség van. Az új autókat garanciálisan javítják.

tovább...

---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14


Debrecen városában a művészeti értékek nagyon sok helyen megjelennek a közéletben.

 

A legkiemelkedőbb formában talán a festészet mutatkozik meg a műértő emberek

látóterében.


Több képcsarnokban láthatnak a látogatók híres festményeket, neves alkotók munkáit.

 

Az alkalmi kiállítások száma is folyamatosan növekszik az évek folyamán, az érdeklődés függvényében.


Elsősorban a tájfestészet és a csendélet emelkedik ki az alkotások közül, de a portrék és egyéb témát feldolgozó festmények is népszerűek.


A képhamisítás sajnálatos eseménye sohasem törlődhet ki ebből a művészeti ágból, de szerencsére a szakértők ezeket egyre inkább ki tudják szűrni.


A másik szakág a szobrászat. Debrecenben több téren is láthatnak a nézelődők szép szobrokat, kiváló kőből készült alkotásokat. Néhány középület díszítő részét is képezheti egy szoborcsoport vagy egyéni alkotás.


Az agyagszobrászat is említést érdemel. Ebben a témában is a kézügyesség rendkívül nagy szerepet tölt be.


Nem feledkezhetünk meg a fényképészetről sem. Ebben a kategóriában is láthatnak az emberek bizonyos helyeken művészi alkotásokat.


A népművészet keretein belül többféle anyagból készítenek az alkotók maradandó darabokat. Itt említhetjük meg a hímzést elsősorban, valamint a tűfestést is.


Ezeken kívül még más művészeti ágak is képviseltetik magukat.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén