---

Bútorok Debrecen.

2021.05.01. 10:19:39

Debrecen városában az emberek többsége szép bútorokkal akarja berendezni a lakását. A szobákba teljesen más bútorok kerülnek, mint a nappalikba, előszobákba és a fürdőszobákba. A kertekbe speciálisan erre a célra gyártott bútorok kerülnek. Használt bútorok vásárlására is van lehetőség.

tovább...

---

Autójavítás Debrecen.

2021.04.01. 16:30:10

Debrecen városában nagyon sok autó vesz részt a forgalomban és ezeket olykor javítani is kell. Erre több szerelőműhely áll a gépkocsi tulajdonosok rendelkezésére. Néha új alkatrész beépítésére is szükség van. Az új autókat garanciálisan javítják.

tovább...

---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19


A lovaglás egy olyan sport, amit nem elég szeretni, alkalmasnak kell lenni rá, főleg fizikai értelemben. Aki kedveli a pacikat, az olyan ragaszkodással van irántuk, ami olykor már majdnem túlzásnak tűnik egy kívülálló számára.


Debrecen városában működik egy Lovas Akadémia. A Lovarda megalakítása bő húsz évvel ezelőtti múltra tekint vissza.


Az intézmény célja, hogy a lovak és lovassport kedvelőit kiképezze versenyzőnek vagy egyszerűen csak jó lovasnak, más szóval hobbilovasnak. A hátasok megülésének tudománya nem könnyen elsajátítható feladat. Képzett szakemberek irányítják a munkát.
Ha egy ló jól teljesít, például egy cirkuszban, akkor az idomár kockacukrot ad neki. Ez egy jól ismert szokás. Alapjaiban azonban a ló növényevő állat.


Debrecen mellett több füves legelő is található, ahol a paripák legelhetnek, akár egész nap is. Estére beállítják őket az istállóba és zabot kapnak.


A civis városban a jó lovas gazda minden nap alaposan lepucolja a lovat, az etetés és itatás mellett. A fuvarosok lóvontatású fogatokkal szállították régebben a szenet, fát és egyéb tüzelőanyagot. Ma már ez ritkább.


A lovak nem isznak meg szennyezett vizet, bármilyen szomjasak legyenek is. Ezért vigyázni kell, hogy mindig tiszta ivóvizet kapjanak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén