---

Bútorok Debrecen.

2021.05.01. 10:19:39

Debrecen városában az emberek többsége szép bútorokkal akarja berendezni a lakását. A szobákba teljesen más bútorok kerülnek, mint a nappalikba, előszobákba és a fürdőszobákba. A kertekbe speciálisan erre a célra gyártott bútorok kerülnek. Használt bútorok vásárlására is van lehetőség.

tovább...

---

Autójavítás Debrecen.

2021.04.01. 16:30:10

Debrecen városában nagyon sok autó vesz részt a forgalomban és ezeket olykor javítani is kell. Erre több szerelőműhely áll a gépkocsi tulajdonosok rendelkezésére. Néha új alkatrész beépítésére is szükség van. Az új autókat garanciálisan javítják.

tovább...

---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

Szobrok Debrecen.

2017.03.03. 16:14:27


Hajdu-Bihar megye központjában, Debrecenben több szobor is található a köztereken, ismert helyeken.


A szobrászat rendkívüli művészeti ágazat. Nehéz mivoltát nem is szükséges külön ecsetelni.


Elsőként érdemel említést az Egyetem előtt lévő látványos szoborpark. Itt tekinthető meg Debrecen város nagyjainak szobra. Szintén itt láthatók a szökőkút szobrai, rendkívül sokoldalú alkotásokkal.


A professzor szobra Hatvani Istvánt ábrázolja, aki a civis városban tanult a XVIII. században, majd külföldre ment dolgozni, de újra visszatért Debrecenbe.


A Nagyerdei Medgyessy Sétányon nézelődve láthatjuk az Ady Endre emlékművet. A debreceni hírességek parkjában pedig Arany János mellszobrát tekinthetik meg az arra járók. A Medgyessy Sétányon található továbbá a Fazekas Mihály emlékmű is.


A Kálvin téren Bocskai István szobra emeli a hely értékét, látványosság

szempontjából. Ugyanitt a Városháza előtt a Csokonai Vitéz Mihályt ábrázoló szobor helyezkedik el.


A Nagyerdő elején van felállítva a 39-es gyalogezred emlékműve, mely szintén látványosságnak számít.


A felsoroltakon kívül még több más szemet gyönyörködtető szoboralkotás található Debrecen különféle, ismertebb helyein. A távolabbról idelátogató, ilyen irányú művészeti ágazatot kedvelők, kellemes élményekkel gazdagodhatnak a szobrok megtekintésével és elvihetik hírét a kiemelkedő alkotásoknak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén