---

Bútorok Debrecen.

2021.05.01. 10:19:39

Debrecen városában az emberek többsége szép bútorokkal akarja berendezni a lakását. A szobákba teljesen más bútorok kerülnek, mint a nappalikba, előszobákba és a fürdőszobákba. A kertekbe speciálisan erre a célra gyártott bútorok kerülnek. Használt bútorok vásárlására is van lehetőség.

tovább...

---

Autójavítás Debrecen.

2021.04.01. 16:30:10

Debrecen városában nagyon sok autó vesz részt a forgalomban és ezeket olykor javítani is kell. Erre több szerelőműhely áll a gépkocsi tulajdonosok rendelkezésére. Néha új alkatrész beépítésére is szükség van. Az új autókat garanciálisan javítják.

tovább...

---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

Zsidótemető Debrecen.

2016.06.27. 13:12:10

A zsidó vallás nagymértékben eltér a keresztény hittől. A szertartásaik és egyéb cselekedeteik teljesen más formában mutatkoznak meg.


Az izraeliták egy része a köznapi életben úgy jár kel és öltözködik, mint az átlagember, de vannak speciális öltözéket viselő, dús szakállal rendelkező zsidók is, akiket már messziről fel lehet ismerni.


A temetkezési szokásaik is eltérőek a hagyományostól. Ezekről részleteket nem tudunk, csupán azt tapasztalhatjuk, hogy a temetőik ugyancsak nyilvánosan látogathatók.


Debrecen városában a Monostorpályi út 44 szám alatt található a Zsidótemető. Kialakítása 1842-ben kezdődött a kérvények beadásával. Nagy vitát váltott ki a város akkori vezetésében, hogy az Izraeliták külön, kőkerítéssel szegélyezett sírkertet szeretnének kialakítani.

 

Ez azért volt különleges kérés, mert a keresztény temetők jelentős része sem rendelkezett abban az időben ilyen formájú kialakítással.

 

A Helytartótanács ennek a kérésnek a későbbiek folyamán eleget tett, sőt 1855-től folyamatos bővítésre is sor került az évek során.


A temető, ahogy a világon mindenhol, az „Élők Háza" elnevezést viseli, mert az ő felfogásuk szerint a sírkövek kapcsolatot jelentenek az élőkkel, amíg azokat megfelelő módon gondozzák, és a nyilvántartásban szerepelnek.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén