---

Bútorok Debrecen.

2021.05.01. 10:19:39

Debrecen városában az emberek többsége szép bútorokkal akarja berendezni a lakását. A szobákba teljesen más bútorok kerülnek, mint a nappalikba, előszobákba és a fürdőszobákba. A kertekbe speciálisan erre a célra gyártott bútorok kerülnek. Használt bútorok vásárlására is van lehetőség.

tovább...

---

Autójavítás Debrecen.

2021.04.01. 16:30:10

Debrecen városában nagyon sok autó vesz részt a forgalomban és ezeket olykor javítani is kell. Erre több szerelőműhely áll a gépkocsi tulajdonosok rendelkezésére. Néha új alkatrész beépítésére is szükség van. Az új autókat garanciálisan javítják.

tovább...

---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

Zsinagógák Debrecen.

2016.05.28. 09:29:04


Debrecen városában a zsidók nem telepedhettek le a XIX. Század közepéig. Ezt követően elkezdték építeni a zsidóság templomait, imahelyeit, a zsinagógákat.

 

A helyi Zsidó Hitközség napjainkban a legnagyobb zsidó közösségnek számít, vidéki mércével.


Az ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a civis városban, a Pásti utcában. A román stílus építészeti jegyei fedezhetők fel a létesítményen.

 

A kulturális-turisztikai központ a tavalyi évben került teljes értékű kialakításra, az udvarban pedig Holocaust-emlékművet avattak fel 2015 június hónapban. Hatezer debreceni zsidóáldozatra emlékezve ezzel.

 

Ennek a helynek a pincerészében található az Ortodox Mikve, más néven virtuális fürdő, de itt a felújítás után kiállító terem és egy borozó is helyet kapott.


Az 1910-es évben került sor a Zsidó Imaház felépítésére, mely az ünnepnapok kivételével, a napi imádságok színhelyéül szolgál.


A Kápolnás utcai zsinagóga megépítésének kezdete az 1909-es év volt és két éven át tartott a munka. A helyreállítására pedig 2014-ben került sor. Itt a nagyobb ünnepek alkalmával kerül sor a hitéletre, de tartanak kulturális eseményeket is ebben a létesítményben.


Mindezeken felül Debrecenben zarándokszállás is van, a távolabbról érkező zsidó hitű emberek számára.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén