---

Bútorok Debrecen.

2021.05.01. 10:19:39

Debrecen városában az emberek többsége szép bútorokkal akarja berendezni a lakását. A szobákba teljesen más bútorok kerülnek, mint a nappalikba, előszobákba és a fürdőszobákba. A kertekbe speciálisan erre a célra gyártott bútorok kerülnek. Használt bútorok vásárlására is van lehetőség.

tovább...

---

Autójavítás Debrecen.

2021.04.01. 16:30:10

Debrecen városában nagyon sok autó vesz részt a forgalomban és ezeket olykor javítani is kell. Erre több szerelőműhely áll a gépkocsi tulajdonosok rendelkezésére. Néha új alkatrész beépítésére is szükség van. Az új autókat garanciálisan javítják.

tovább...

---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

Irók Debrecen

2014.11.15. 12:26:17

 

 

Debrecen városában több híres író, költő született. Munkásságuk példa értéket képvisel és alkotásaik maradandóak lettek az emberek számára.

 

Az egyik ismert irodalmár Fazekas Mihály. 1776-ban született a civis városban. Legismertebb műve a Ludas Matyi, amit minden korosztály szívesen olvasott, rajzfilm, mozi és tv-film is készült belőle. Napjainkban is több esetben műsorra tűzik és biztos, hogy sokadszorra is szívesen megnézi az emberek többsége.

 

Katonaként indította pályafutását, főhadnagyi rangot sikerült elérnie, de erről később lemondott. Szülővárosában érte a halál, 62 évesen.

 

Költői munkássága is ismert. Versei, elsősorban a katonaságról, harcokról, véres csatákról szóltak. Lovász Imre adatta ki kötetét, 1836-ban.

 

Debrecen városának valamennyi híres alkotójáról természetesen nem tudunk írni, de meg kell említenünk Csokonay Vitéz Mihályt is, aki nagyon rövid életű volt. Mindössze 31 év jutott neki,1805-ben bekövetkezett haláláig.

 

Költőként alkotott maradandót, olvasói számára. Legismertebb verse „ A Reményhez” című mű, melyben nagy szerelmétől, Lillától vesz búcsút. Ugyancsak említést érdemel a „Csongor és Tünde című alkotása.

 

 

Petőfi Sándor is írt róla verset.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén