---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

---

Szépségápolás Debrecen.

2020.04.29. 16:08:28

Debrecen városában rendkívül fontos szempont a tisztaság, szépségápolás és a jó megjelenés. Ezt több szépségszalon segíti a városban. A haj és arc kezelése mellett nem elhanyagolható a kéz és lábápolás sem. Ezekre több krém és egyéb anyag áll rendelkezésre.

tovább...

---

Tervezés Debrecen.

2020.04.01. 17:35:57

Debrecen városában sok ember tervez előre rövid, vagy hosszabb távra. Ez az életfelfogás helyes. Többen nem készítenek sohasem hasonló tervet. Léteznek olyan tervek is, amelyek építményekre, házakra vonatkoznak, ilyenek az építési tervek és tervrajzok is.

tovább...

---

Az Alma együttes gyerekműsora Debrecenben.

2020.03.08. 17:48:52

Március 22-én, vasárnap délelőtt tíz órától ad a gyermekeknek zenés műsort az Alma együttes Debrecenben, a Kölcsey Központban. Elhangzanak majd a legszebb dalok, melyeket a kicsik nagyon kedvelnek, a szokásos közvetlen, játékos formában.

tovább...

Gasztronómia Debrecen.

2020.03.01. 17:48:22

 

A gasztronómia magába foglalja a legfinomabb, különleges ételeket és az egyszerűbb készítményeket egyaránt Debrecenben.

 

A mester szakács viszonylag kevés alapanyagból is tud jó, ízletes ételt a vendégek elé varázsolni. A jó étvágyú emberek ki is tudják használni a gasztronómia remekeit és bőven fogyasztanak az ennivalókból.

 

Vannak gyomor problémákkal küszködő emberek is. Nekik nem igazán nagy élmény Debrecenben, ha különleges étkek kerülnek az asztalra egy vendéglőben. Az ő esetükben érdemes inkább otthon, diétás ételeket fogyasztani.

 

A civis városban több, híres vendéglő van, ahol az ínyencek igazán különleges ételeket fogyaszthatnak, persze ezeket csak magas áron lehet megvásárolni. Nem mindenkinek engedi a pénztárcája, hogy ilyen helyeken étkezzen.

 

Debrecen nagy eseményein, fesztiválokon, karneválokon általában nagy szerepet tölt be a gasztronómia. Ilyenkor mindenki többet költ, mint a hétköznapokon és jobban meg tudja fizetni a különleges ételek árát. Rengeteg olyan italt is kínálnak, ami fokozza az étvágyat.

 

Az étkezés alapvető emberi igény, a létfenntartáshoz nem lehet nélkülözni, azonban nem mindegy, hogy mit, hogyan és mikor fogyasztunk. Ehhez vannak gasztronómiai tanácsadók Debrecenben, sőt több kiadvány is rendelkezésre áll, ahogyan a diétás ételek is kiemelt szerepet kaphatnak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén