---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

Borok Debrecen.

2020.02.02. 16:52:46

 

Debrecen városa nem borvidék, de azért néhány helyen található szőlőtermő terület, ezáltal itteni termésű borokat is lehet fogyasztani.

 

A közvélemény jelentős része szerint a Tokaj-hegyaljai borok a legjobbak közé tartoznak és ezek külföldön is híresek.

 

A civis városban is fogyaszthat ilyen helyről származó borokat az, akinek erre támad kedve, mert éppen ezek közül kerül ki a kedvenc itala.

 

A boltokban kapható szinte minden fajta bor. Főleg a nagyobb bevásárlóközpontokban bő a választék. Külföldi italok is megtalálhatók az üzletek polcain.

 

Sokak szerint egy ilyen „borgazdag” országnak felesleges bort importálnia. Ebben a témában megoszlanak a vélemények.

 

Debrecenben, az italboltokban és a szórakozóhelyeken is kapható több borfajta, különböző árfekvésben. A minőségi borok természetesen drágábbak, mint az átlagos nedűk.

 

Vannak a boltokban egyszerű asztali borok is, olcsó áron, de ezeket nem sok ember fogyasztja.

 

Régebben kevesebben ittak bort Debrecenben, mint mostanság. Ennek több oka is van.

 

Az egyik talán az, hogy a pálinkától és a sörtől olcsóbb ital, és ha valakinek arra van igénye, hogy egy kocsmában elszórakozzon sokáig egy ital mellett, arra a bor a legalkalmasabb.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén