---

Barlangok Debrecen.

2019.11.01. 18:57:36

Debrecen városában, ahogy több más helyen is, van barlang, mely a látogatók előtt is nyitva áll. Természetvédelmi területről beszélünk, mert itt a látványos mészkövek, vagy hasonló dolgok mellett találhatóak, esetleg régészeti leletek is, melyekhez természetesen nem szabad hozzá nyúlni.

tovább...

---

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Debrecenben sok olvasó vásárolhat új könyveket a könyvesboltokban. Aki nem akar, vagy anyagi helyzete miatt nem tud új műveket vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár, szinte minden városrészben. A könyvkészletet folyamatosan újítják ezekben az intézményekben.

tovább...

---

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Debrecen városában sok kisebb és nagyobb kert van a házak körül. Mégsem erről nevezetes a civis város, hanem arról hogy az egyes városrészeket ezzel a szóval különböztetik meg egymástól. Erre jó példa a „Csapókert.

tovább...

---

Élelmiszerellátás Debrecen.

2019.08.01. 08:26:20

Az élelmiszerellátás Debrecen városában az egyik legfontosabb esemény a köznapi életben. A nagyüzemek és magántermelők a nagykerekbe juttatják el az árut, ők pedig az élelmiszerboltokba szállítják, ahol a vevő megvásárolja, és otthon elkészítés után tálalja.

tovább...

---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Nagyon sokan szeretnek olvasni Debrecenben és erre számos lehetőség nyílik, elsősorban az íróknak köszönhetően, de a könyveket kötni és forgalmazni is kell.

 

A könyvesboltokban szinte minden műfajban kaphatóak az irodalmi művek. Romantika, krimi, fantasztikus irodalom és, nem utolsósorban, mese is az olvasók rendelkezésére áll.

 

Sajnos viszonylag magas áron juthatnak a debreceniek az új könyvekhez. Ez persze viszonyítási alap és elsősorban jövedelem kérdése, hogy mi számít pénzben soknak.

 

Aki nem tud minden olvasáshoz könyvet vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár. Debrecen minden városrészében találhatunk könyvtárakat, ahol a könyvek megjelenésük után bizonyos idővel már készleten vannak.

 

Egy kisebb éves díj megfizetése ellenében ki lehet kölcsönözni egyszerre akár 7-8 könyvet is, általában három hetes időtartamra és ez bármikor meghosszabbítható.

 

Néhányan nagyon szeretnének olvasni, de nincs rá idejük. Általában ez a több gyerekes családanyák helyzetében jelent gondot, de aki munkahelyen dolgozik és még másodállást is kell vállalnia, sajnos annak sem jut ideje olvasásra.

 

Ha este nem jön álom a szemünkre, az olvasás ezt kiválóan orvosolni tudja, persze olyan könyvekről beszélünk ebben az esetben, melyek nem zaklatják fel az idegrendszerünket, mint például egy horror.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén