---

Szépségápolás Debrecen.

2020.04.29. 16:08:28

Debrecen városában rendkívül fontos szempont a tisztaság, szépségápolás és a jó megjelenés. Ezt több szépségszalon segíti a városban. A haj és arc kezelése mellett nem elhanyagolható a kéz és lábápolás sem. Ezekre több krém és egyéb anyag áll rendelkezésre.

tovább...

---

Tervezés Debrecen.

2020.04.01. 17:35:57

Debrecen városában sok ember tervez előre rövid, vagy hosszabb távra. Ez az életfelfogás helyes. Többen nem készítenek sohasem hasonló tervet. Léteznek olyan tervek is, amelyek építményekre, házakra vonatkoznak, ilyenek az építési tervek és tervrajzok is.

tovább...

---

Az Alma együttes gyerekműsora Debrecenben.

2020.03.08. 17:48:52

Március 22-én, vasárnap délelőtt tíz órától ad a gyermekeknek zenés műsort az Alma együttes Debrecenben, a Kölcsey Központban. Elhangzanak majd a legszebb dalok, melyeket a kicsik nagyon kedvelnek, a szokásos közvetlen, játékos formában.

tovább...

---

Gasztronómia Debrecen.

2020.03.01. 17:48:22

Debrecen városában a gasztronómia fogalma különleges szerepet tölt be az emberek életében. Ezen belül is az igazán finom ételeket helyezik előtérbe. Ezek elsősorban elismert, híres vendéglátó egységekben kaphatók, de némelyik otthon is elkészíthető.

tovább...

---

Borok Debrecen.

2020.02.02. 16:52:46

Debrecen városában nem híres a bortermelés, de azért található olyan hely, ahol ezzel foglalkoznak. A boltokban nagyon sokféle bort árusítanak palackozva. A szórakozóhelyeken kimérve fogyasztható Debrecenben több féle bor, fajtától függően különböző árakon. A kiváló minőséget meg kell fizetni.

tovább...

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Egy szép virágos kert mindig megnyugtató és szemet gyönyörködtető látvány az emberek részére.

 

Debrecenben sok családi házhoz tartozik egy kert, amit a gazdája rendben tart és folyamatos öntözéssel elősegíti a virágok, vagy éppen a konyhakerti növények fejlődését, ha esőmentes időszakon megyünk át.

 

Van, aki a ház előtt egy kisebb kertrészben kizárólag szép virágokat tart. Egy hátsó, nagyobb kertben azonban már több zöldségféle és más hasonló növény is megterem, aminek a konyhában főzésnél fel lehet használni és nem kell a piacon megvásárolni, nem kevés pénzért, mert mostanában nagyon fel mentek a piaci árak, szinte országos viszonylatban.

 

Az idényjellegű gyümölcsökről már nem is beszélve. Ezért jó, ha valakinek van egy gyümölcsös kertje. Persze rengeteg munka van vele, de mindig friss áru kerülhet az asztalra és nyugodtan fogyaszthatjuk, mert tudjuk, hogy saját termés.

 

Debrecen városában azonban nem ez a tény teszi nevezetesé a „kert” kifejezést. Itt ugyanis az egyes városrészeket is ezzel a jelzővel illetik.

 

Miskolcon például a „kapu” kifejezéssel különböztetik meg egymástól a fontosabb városrészeket. Ugyanez Debrecenben a kert. Például: Csapókert. Ezen felül még több példát is fel lehetne sorolni.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén