---

Barlangok Debrecen.

2019.11.01. 18:57:36

Debrecen városában, ahogy több más helyen is, van barlang, mely a látogatók előtt is nyitva áll. Természetvédelmi területről beszélünk, mert itt a látványos mészkövek, vagy hasonló dolgok mellett találhatóak, esetleg régészeti leletek is, melyekhez természetesen nem szabad hozzá nyúlni.

tovább...

---

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Debrecenben sok olvasó vásárolhat új könyveket a könyvesboltokban. Aki nem akar, vagy anyagi helyzete miatt nem tud új műveket vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár, szinte minden városrészben. A könyvkészletet folyamatosan újítják ezekben az intézményekben.

tovább...

---

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Debrecen városában sok kisebb és nagyobb kert van a házak körül. Mégsem erről nevezetes a civis város, hanem arról hogy az egyes városrészeket ezzel a szóval különböztetik meg egymástól. Erre jó példa a „Csapókert.

tovább...

---

Élelmiszerellátás Debrecen.

2019.08.01. 08:26:20

Az élelmiszerellátás Debrecen városában az egyik legfontosabb esemény a köznapi életben. A nagyüzemek és magántermelők a nagykerekbe juttatják el az árut, ők pedig az élelmiszerboltokba szállítják, ahol a vevő megvásárolja, és otthon elkészítés után tálalja.

tovább...

---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Egy szép virágos kert mindig megnyugtató és szemet gyönyörködtető látvány az emberek részére.

 

Debrecenben sok családi házhoz tartozik egy kert, amit a gazdája rendben tart és folyamatos öntözéssel elősegíti a virágok, vagy éppen a konyhakerti növények fejlődését, ha esőmentes időszakon megyünk át.

 

Van, aki a ház előtt egy kisebb kertrészben kizárólag szép virágokat tart. Egy hátsó, nagyobb kertben azonban már több zöldségféle és más hasonló növény is megterem, aminek a konyhában főzésnél fel lehet használni és nem kell a piacon megvásárolni, nem kevés pénzért, mert mostanában nagyon fel mentek a piaci árak, szinte országos viszonylatban.

 

Az idényjellegű gyümölcsökről már nem is beszélve. Ezért jó, ha valakinek van egy gyümölcsös kertje. Persze rengeteg munka van vele, de mindig friss áru kerülhet az asztalra és nyugodtan fogyaszthatjuk, mert tudjuk, hogy saját termés.

 

Debrecen városában azonban nem ez a tény teszi nevezetesé a „kert” kifejezést. Itt ugyanis az egyes városrészeket is ezzel a jelzővel illetik.

 

Miskolcon például a „kapu” kifejezéssel különböztetik meg egymástól a fontosabb városrészeket. Ugyanez Debrecenben a kert. Például: Csapókert. Ezen felül még több példát is fel lehetne sorolni.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén