---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Egy szép virágos kert mindig megnyugtató és szemet gyönyörködtető látvány az emberek részére.

 

Debrecenben sok családi házhoz tartozik egy kert, amit a gazdája rendben tart és folyamatos öntözéssel elősegíti a virágok, vagy éppen a konyhakerti növények fejlődését, ha esőmentes időszakon megyünk át.

 

Van, aki a ház előtt egy kisebb kertrészben kizárólag szép virágokat tart. Egy hátsó, nagyobb kertben azonban már több zöldségféle és más hasonló növény is megterem, aminek a konyhában főzésnél fel lehet használni és nem kell a piacon megvásárolni, nem kevés pénzért, mert mostanában nagyon fel mentek a piaci árak, szinte országos viszonylatban.

 

Az idényjellegű gyümölcsökről már nem is beszélve. Ezért jó, ha valakinek van egy gyümölcsös kertje. Persze rengeteg munka van vele, de mindig friss áru kerülhet az asztalra és nyugodtan fogyaszthatjuk, mert tudjuk, hogy saját termés.

 

Debrecen városában azonban nem ez a tény teszi nevezetesé a „kert” kifejezést. Itt ugyanis az egyes városrészeket is ezzel a jelzővel illetik.

 

Miskolcon például a „kapu” kifejezéssel különböztetik meg egymástól a fontosabb városrészeket. Ugyanez Debrecenben a kert. Például: Csapókert. Ezen felül még több példát is fel lehetne sorolni.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén