---

Lakásfelújítás Debrecen

2020.01.02. 19:21:09

Debrecen városában a lakások külső és belső felújítására sok anyag kell, amit szakboltok kínálnak. Rendkívül magasak az árak és a munkát végző mesteremberek munkadíja sem kevés. Sok esetben nehéz ezekre szakembert találni, akik jó munkát végeznek.

tovább...

---

Autókereskedések Debrecen.

2019.12.02. 18:26:58

Debrecen városában több autószalon forgalmaz új személygépkocsikat. Ha valaki használt autót akar vásárolni, annak több kereskedés áll a rendelkezésére a városon belül is. Néhány helyen haszongépjárműveket is kínálnak megvételre. Hosszú távon gazdaságosabb az új gépkocsi megvásárlása.

tovább...

---

Barlangok Debrecen.

2019.11.01. 18:57:36

Debrecen városában, ahogy több más helyen is, van barlang, mely a látogatók előtt is nyitva áll. Természetvédelmi területről beszélünk, mert itt a látványos mészkövek, vagy hasonló dolgok mellett találhatóak, esetleg régészeti leletek is, melyekhez természetesen nem szabad hozzá nyúlni.

tovább...

---

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Debrecenben sok olvasó vásárolhat új könyveket a könyvesboltokban. Aki nem akar, vagy anyagi helyzete miatt nem tud új műveket vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár, szinte minden városrészben. A könyvkészletet folyamatosan újítják ezekben az intézményekben.

tovább...

---

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Debrecen városában sok kisebb és nagyobb kert van a házak körül. Mégsem erről nevezetes a civis város, hanem arról hogy az egyes városrészeket ezzel a szóval különböztetik meg egymástól. Erre jó példa a „Csapókert.

tovább...

Élelmiszerellátás Debrecen.

2019.08.01. 08:26:20

Élelmiszerellátás Debrecen.

 

 

 

Életünk egyik legfontosabb része az étkezés. Ezt több féle élelmiszer biztosítja Debrecen városában.


Sokan nem igazán kísérik figyelemmel az élelem beszerzési formáját, annak útját és ez természetesen nem is kötelező.


Azonban nem árt, ha időnként rávilágítunk arra, hogy mennyire sokan játszanak fontos szerepet abban a folyamatban, amíg a termelőtől eljut az áru a vásárlók elé a polcokra illetve a kosarakból a pénztárpultra pakolják, majd a háztartásba kerül. Elkészítés után tálalva már az ízek alapján is tapasztalhatjuk a folyamatok eredményét.


A zöldségféléket, primőr árukat és egyéb élelmiszeri alapanyagokat nagy kertekben termesztik, őstermelők vagy nagyüzemek. Télen a melegágyas megoldás lehetséges.
A húsféléket állattenyésztéssel biztosítják. A sertés, marha és a szárnyasok

 

tenyésztése rendkívül fontos része az iparágnak. Ezek jelentős hányadát nagyüzemi tenyésztés biztosítja.


A tejterméket is nagyon sokan szeretik. Tej, vaj, sajt és túró képezik bizonyos étel alapanyagait, de szendvicsekre is kerül a sajtból.


A termelőktől a nagykereskedésekbe kerülnek többnyire az áruk és ők továbbítják az élelmiszerboltokba Debrecenben.


A piacokon viszont közvetlenül a termelőktől is lehet vásárolni, ezáltal kikerülve egy nagykereskedőt, olykor valamivel olcsóbban juthatunk a zöldséghez, gyümölcshöz és több hasonló finomsághoz.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén