---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

---

Ínyencségek Debrecen.

2018.12.31. 13:28:00

Debrecenben több cukrászda kínálja ínyenceknek való süteményeit, tortáit azok részére, akik különösen kedvelik az édességet és nem félnek az elhízástól. Krémesek, roládok, ízes kockák és sok más felsorolhatatlan finomság áll azok rendelkezésére, akik imádják az ilyen fajta ínyencségeket.

tovább...

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

A természeti értékeink megóvása vezető szerepet tölt be kötelességeink között.

 

Debrecenben sok szép park, tó, erdő, forrás, hegyvidék és hasonló kellemes hatást keltő hely található. Ezeket meg kell becsülnünk, mert nem minden ország, város bővelkedik ilyen természeti kincsekben.


Ezeket tisztán kell tartani és megőrizni az állagát, hogy minél hosszabb ideig nyújtson pihenési lehetőséget az emberek számára és örömet a szép látvány tekintetében.


Az erdők és annak vadjai vannak talán a legnagyobb veszélyben. Ezek védelme a megszokottnál is nagyobb erőfeszítést követel. A szakemberek csak a munka egy részét tudják elvégezni. A többi a látogatókra hárul.


Vannak természetvédelmi egyesületek, akik kimondottan erre a munkára szakosodtak, hivatástudatból vagy kötelességből, de mindenképpen a nemes cél szolgálatában végzik munkájukat.


Az időjárás rendkívül nagy károkat tud okozni és ez ellen a legtöbb esetben nem tehetünk semmit, ami azonban emberileg lehetséges, azt meg kell tennünk.


A rendszeres tisztántartás, ennek gyakori ellenőrzése már önmagában is jelentős szerepet tölt be a védelemben, de ennél többet is tehetünk.


Az összefogás ebben az esetben is komoly erőt jelent. Ha szeretjük ezeket a természeti értékeket, máris sokkal könnyebb segítenünk.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén