---

Autókereskedések Debrecen.

2019.12.02. 18:26:58

Debrecen városában több autószalon forgalmaz új személygépkocsikat. Ha valaki használt autót akar vásárolni, annak több kereskedés áll a rendelkezésére a városon belül is. Néhány helyen haszongépjárműveket is kínálnak megvételre. Hosszú távon gazdaságosabb az új gépkocsi megvásárlása.

tovább...

---

Barlangok Debrecen.

2019.11.01. 18:57:36

Debrecen városában, ahogy több más helyen is, van barlang, mely a látogatók előtt is nyitva áll. Természetvédelmi területről beszélünk, mert itt a látványos mészkövek, vagy hasonló dolgok mellett találhatóak, esetleg régészeti leletek is, melyekhez természetesen nem szabad hozzá nyúlni.

tovább...

---

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Debrecenben sok olvasó vásárolhat új könyveket a könyvesboltokban. Aki nem akar, vagy anyagi helyzete miatt nem tud új műveket vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár, szinte minden városrészben. A könyvkészletet folyamatosan újítják ezekben az intézményekben.

tovább...

---

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Debrecen városában sok kisebb és nagyobb kert van a házak körül. Mégsem erről nevezetes a civis város, hanem arról hogy az egyes városrészeket ezzel a szóval különböztetik meg egymástól. Erre jó példa a „Csapókert.

tovább...

---

Élelmiszerellátás Debrecen.

2019.08.01. 08:26:20

Az élelmiszerellátás Debrecen városában az egyik legfontosabb esemény a köznapi életben. A nagyüzemek és magántermelők a nagykerekbe juttatják el az árut, ők pedig az élelmiszerboltokba szállítják, ahol a vevő megvásárolja, és otthon elkészítés után tálalja.

tovább...

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

A természeti értékeink megóvása vezető szerepet tölt be kötelességeink között.

 

Debrecenben sok szép park, tó, erdő, forrás, hegyvidék és hasonló kellemes hatást keltő hely található. Ezeket meg kell becsülnünk, mert nem minden ország, város bővelkedik ilyen természeti kincsekben.


Ezeket tisztán kell tartani és megőrizni az állagát, hogy minél hosszabb ideig nyújtson pihenési lehetőséget az emberek számára és örömet a szép látvány tekintetében.


Az erdők és annak vadjai vannak talán a legnagyobb veszélyben. Ezek védelme a megszokottnál is nagyobb erőfeszítést követel. A szakemberek csak a munka egy részét tudják elvégezni. A többi a látogatókra hárul.


Vannak természetvédelmi egyesületek, akik kimondottan erre a munkára szakosodtak, hivatástudatból vagy kötelességből, de mindenképpen a nemes cél szolgálatában végzik munkájukat.


Az időjárás rendkívül nagy károkat tud okozni és ez ellen a legtöbb esetben nem tehetünk semmit, ami azonban emberileg lehetséges, azt meg kell tennünk.


A rendszeres tisztántartás, ennek gyakori ellenőrzése már önmagában is jelentős szerepet tölt be a védelemben, de ennél többet is tehetünk.


Az összefogás ebben az esetben is komoly erőt jelent. Ha szeretjük ezeket a természeti értékeket, máris sokkal könnyebb segítenünk.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén