---

Autókereskedések Debrecen.

2019.12.02. 18:26:58

Debrecen városában több autószalon forgalmaz új személygépkocsikat. Ha valaki használt autót akar vásárolni, annak több kereskedés áll a rendelkezésére a városon belül is. Néhány helyen haszongépjárműveket is kínálnak megvételre. Hosszú távon gazdaságosabb az új gépkocsi megvásárlása.

tovább...

---

Barlangok Debrecen.

2019.11.01. 18:57:36

Debrecen városában, ahogy több más helyen is, van barlang, mely a látogatók előtt is nyitva áll. Természetvédelmi területről beszélünk, mert itt a látványos mészkövek, vagy hasonló dolgok mellett találhatóak, esetleg régészeti leletek is, melyekhez természetesen nem szabad hozzá nyúlni.

tovább...

---

Könyvek Debrecen.

2019.10.02. 16:23:32

Debrecenben sok olvasó vásárolhat új könyveket a könyvesboltokban. Aki nem akar, vagy anyagi helyzete miatt nem tud új műveket vásárolni, annak rendelkezésére áll a könyvtár, szinte minden városrészben. A könyvkészletet folyamatosan újítják ezekben az intézményekben.

tovább...

---

Kertek Debrecen.

2019.09.09. 16:46:19

Debrecen városában sok kisebb és nagyobb kert van a házak körül. Mégsem erről nevezetes a civis város, hanem arról hogy az egyes városrészeket ezzel a szóval különböztetik meg egymástól. Erre jó példa a „Csapókert.

tovább...

---

Élelmiszerellátás Debrecen.

2019.08.01. 08:26:20

Az élelmiszerellátás Debrecen városában az egyik legfontosabb esemény a köznapi életben. A nagyüzemek és magántermelők a nagykerekbe juttatják el az árut, ők pedig az élelmiszerboltokba szállítják, ahol a vevő megvásárolja, és otthon elkészítés után tálalja.

tovább...

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23


A házasságkötés nagy fordulópont az emberek életében és változást is jelent, sok tekintetben.

A menyasszonyt emelnénk ki az esküvői párból. Az ő ruhája rendkívül különleges és dekoratív kell, hogy legyen.


Debrecenben a fiatal párok együtt mennek kiválasztani a ruházatukat. A régi időkben egészen más divat volt a menyasszonyi ruhák tekintetében, mint a mostanság.


Mint, minden öltözéknek, ennek is haladni kell a korral. A divattervezők ezt Debrecenben rendkívül komolyan is veszik.


Ritkán vásárolnak ilyen ruhát a párok, sokkal inkább bérelni szokták. Erre több kölcsönző is szakosodott a civis városban.


A ruhaszalonok árusítás mellett kölcsönzéssel, sőt olykor tisztítással és vasalással is foglakoznak, ami tulajdonképpen a menyasszonyi ruha felújítását jelenti.


Használt és új öltözékek egyaránt a vásárlók rendelkezésére állnak ezeken a kedvelt helyeken. Egy új ruha ára nagyon magas, igaz, hogy meg is marad, míg a kölcsönvett öltözéket időre vissza kell vinni, és ha megsérül a nagy mulatozás során, kellemetlen helyzet adódhat.


Sokan úgy tartják, hogy az esküvőnek egy egész életre kell szólni, ezért erre az alkalomra semmi sem lehet túlságosan drága. Főleg a menyasszonyi ruhán nem akarnak spórolni.

 

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén