---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

---

Állatok Debrecen.

2018.09.02. 08:14:57

Debrecenben sok háziállat él gazdájuk lakásában. Elsősorban cicák és kutyák. Az állatkertben találhatjuk a legtöbb fajta állatot. Itt vannak emlősök, hüllők, rovarok, és több féle olyan élőlény, amiket eddigi életünk folyamán szinte nem is igazán láthattunk.

tovább...

---

Zenekarok Debrecen.

2018.08.02. 16:53:37

Debrecen városában több zenekar játszik szórakozóhelyeken, elsősorban cigányzenét, vagy tánczenét. A komolyzene kedvelőinek ehhez el kell látogatniuk egy rendezvényterembe, hogy ki legyen elégítve az ilyen irányú igényük., de akadnak szabadtéri hangversenyek is, jó idő esetén.

tovább...

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19


A lovaglás egy olyan sport, amit nem elég szeretni, alkalmasnak kell lenni rá, főleg fizikai értelemben. Aki kedveli a pacikat, az olyan ragaszkodással van irántuk, ami olykor már majdnem túlzásnak tűnik egy kívülálló számára.


Debrecen városában működik egy Lovas Akadémia. A Lovarda megalakítása bő húsz évvel ezelőtti múltra tekint vissza.


Az intézmény célja, hogy a lovak és lovassport kedvelőit kiképezze versenyzőnek vagy egyszerűen csak jó lovasnak, más szóval hobbilovasnak. A hátasok megülésének tudománya nem könnyen elsajátítható feladat. Képzett szakemberek irányítják a munkát.
Ha egy ló jól teljesít, például egy cirkuszban, akkor az idomár kockacukrot ad neki. Ez egy jól ismert szokás. Alapjaiban azonban a ló növényevő állat.


Debrecen mellett több füves legelő is található, ahol a paripák legelhetnek, akár egész nap is. Estére beállítják őket az istállóba és zabot kapnak.


A civis városban a jó lovas gazda minden nap alaposan lepucolja a lovat, az etetés és itatás mellett. A fuvarosok lóvontatású fogatokkal szállították régebben a szenet, fát és egyéb tüzelőanyagot. Ma már ez ritkább.


A lovak nem isznak meg szennyezett vizet, bármilyen szomjasak legyenek is. Ezért vigyázni kell, hogy mindig tiszta ivóvizet kapjanak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén