---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

---

Ínyencségek Debrecen.

2018.12.31. 13:28:00

Debrecenben több cukrászda kínálja ínyenceknek való süteményeit, tortáit azok részére, akik különösen kedvelik az édességet és nem félnek az elhízástól. Krémesek, roládok, ízes kockák és sok más felsorolhatatlan finomság áll azok rendelkezésére, akik imádják az ilyen fajta ínyencségeket.

tovább...

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19


A lovaglás egy olyan sport, amit nem elég szeretni, alkalmasnak kell lenni rá, főleg fizikai értelemben. Aki kedveli a pacikat, az olyan ragaszkodással van irántuk, ami olykor már majdnem túlzásnak tűnik egy kívülálló számára.


Debrecen városában működik egy Lovas Akadémia. A Lovarda megalakítása bő húsz évvel ezelőtti múltra tekint vissza.


Az intézmény célja, hogy a lovak és lovassport kedvelőit kiképezze versenyzőnek vagy egyszerűen csak jó lovasnak, más szóval hobbilovasnak. A hátasok megülésének tudománya nem könnyen elsajátítható feladat. Képzett szakemberek irányítják a munkát.
Ha egy ló jól teljesít, például egy cirkuszban, akkor az idomár kockacukrot ad neki. Ez egy jól ismert szokás. Alapjaiban azonban a ló növényevő állat.


Debrecen mellett több füves legelő is található, ahol a paripák legelhetnek, akár egész nap is. Estére beállítják őket az istállóba és zabot kapnak.


A civis városban a jó lovas gazda minden nap alaposan lepucolja a lovat, az etetés és itatás mellett. A fuvarosok lóvontatású fogatokkal szállították régebben a szenet, fát és egyéb tüzelőanyagot. Ma már ez ritkább.


A lovak nem isznak meg szennyezett vizet, bármilyen szomjasak legyenek is. Ezért vigyázni kell, hogy mindig tiszta ivóvizet kapjanak.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén