---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

---

Ínyencségek Debrecen.

2018.12.31. 13:28:00

Debrecenben több cukrászda kínálja ínyenceknek való süteményeit, tortáit azok részére, akik különösen kedvelik az édességet és nem félnek az elhízástól. Krémesek, roládok, ízes kockák és sok más felsorolhatatlan finomság áll azok rendelkezésére, akik imádják az ilyen fajta ínyencségeket.

tovább...

---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

Zsidótemető Debrecen.

2016.06.27. 13:12:10

A zsidó vallás nagymértékben eltér a keresztény hittől. A szertartásaik és egyéb cselekedeteik teljesen más formában mutatkoznak meg.


Az izraeliták egy része a köznapi életben úgy jár kel és öltözködik, mint az átlagember, de vannak speciális öltözéket viselő, dús szakállal rendelkező zsidók is, akiket már messziről fel lehet ismerni.


A temetkezési szokásaik is eltérőek a hagyományostól. Ezekről részleteket nem tudunk, csupán azt tapasztalhatjuk, hogy a temetőik ugyancsak nyilvánosan látogathatók.


Debrecen városában a Monostorpályi út 44 szám alatt található a Zsidótemető. Kialakítása 1842-ben kezdődött a kérvények beadásával. Nagy vitát váltott ki a város akkori vezetésében, hogy az Izraeliták külön, kőkerítéssel szegélyezett sírkertet szeretnének kialakítani.

 

Ez azért volt különleges kérés, mert a keresztény temetők jelentős része sem rendelkezett abban az időben ilyen formájú kialakítással.

 

A Helytartótanács ennek a kérésnek a későbbiek folyamán eleget tett, sőt 1855-től folyamatos bővítésre is sor került az évek során.


A temető, ahogy a világon mindenhol, az „Élők Háza" elnevezést viseli, mert az ő felfogásuk szerint a sírkövek kapcsolatot jelentenek az élőkkel, amíg azokat megfelelő módon gondozzák, és a nyilvántartásban szerepelnek.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén