---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

---

Állatok Debrecen.

2018.09.02. 08:14:57

Debrecenben sok háziállat él gazdájuk lakásában. Elsősorban cicák és kutyák. Az állatkertben találhatjuk a legtöbb fajta állatot. Itt vannak emlősök, hüllők, rovarok, és több féle olyan élőlény, amiket eddigi életünk folyamán szinte nem is igazán láthattunk.

tovább...

---

Zenekarok Debrecen.

2018.08.02. 16:53:37

Debrecen városában több zenekar játszik szórakozóhelyeken, elsősorban cigányzenét, vagy tánczenét. A komolyzene kedvelőinek ehhez el kell látogatniuk egy rendezvényterembe, hogy ki legyen elégítve az ilyen irányú igényük., de akadnak szabadtéri hangversenyek is, jó idő esetén.

tovább...

Zsidótemető Debrecen.

2016.06.27. 13:12:10

A zsidó vallás nagymértékben eltér a keresztény hittől. A szertartásaik és egyéb cselekedeteik teljesen más formában mutatkoznak meg.


Az izraeliták egy része a köznapi életben úgy jár kel és öltözködik, mint az átlagember, de vannak speciális öltözéket viselő, dús szakállal rendelkező zsidók is, akiket már messziről fel lehet ismerni.


A temetkezési szokásaik is eltérőek a hagyományostól. Ezekről részleteket nem tudunk, csupán azt tapasztalhatjuk, hogy a temetőik ugyancsak nyilvánosan látogathatók.


Debrecen városában a Monostorpályi út 44 szám alatt található a Zsidótemető. Kialakítása 1842-ben kezdődött a kérvények beadásával. Nagy vitát váltott ki a város akkori vezetésében, hogy az Izraeliták külön, kőkerítéssel szegélyezett sírkertet szeretnének kialakítani.

 

Ez azért volt különleges kérés, mert a keresztény temetők jelentős része sem rendelkezett abban az időben ilyen formájú kialakítással.

 

A Helytartótanács ennek a kérésnek a későbbiek folyamán eleget tett, sőt 1855-től folyamatos bővítésre is sor került az évek során.


A temető, ahogy a világon mindenhol, az „Élők Háza" elnevezést viseli, mert az ő felfogásuk szerint a sírkövek kapcsolatot jelentenek az élőkkel, amíg azokat megfelelő módon gondozzák, és a nyilvántartásban szerepelnek.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén