---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Zsidótemető Debrecen.

2016.06.27. 13:12:10

A zsidó vallás nagymértékben eltér a keresztény hittől. A szertartásaik és egyéb cselekedeteik teljesen más formában mutatkoznak meg.


Az izraeliták egy része a köznapi életben úgy jár kel és öltözködik, mint az átlagember, de vannak speciális öltözéket viselő, dús szakállal rendelkező zsidók is, akiket már messziről fel lehet ismerni.


A temetkezési szokásaik is eltérőek a hagyományostól. Ezekről részleteket nem tudunk, csupán azt tapasztalhatjuk, hogy a temetőik ugyancsak nyilvánosan látogathatók.


Debrecen városában a Monostorpályi út 44 szám alatt található a Zsidótemető. Kialakítása 1842-ben kezdődött a kérvények beadásával. Nagy vitát váltott ki a város akkori vezetésében, hogy az Izraeliták külön, kőkerítéssel szegélyezett sírkertet szeretnének kialakítani.

 

Ez azért volt különleges kérés, mert a keresztény temetők jelentős része sem rendelkezett abban az időben ilyen formájú kialakítással.

 

A Helytartótanács ennek a kérésnek a későbbiek folyamán eleget tett, sőt 1855-től folyamatos bővítésre is sor került az évek során.


A temető, ahogy a világon mindenhol, az „Élők Háza" elnevezést viseli, mert az ő felfogásuk szerint a sírkövek kapcsolatot jelentenek az élőkkel, amíg azokat megfelelő módon gondozzák, és a nyilvántartásban szerepelnek.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén