---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Zsinagógák Debrecen.

2016.05.28. 09:29:04


Debrecen városában a zsidók nem telepedhettek le a XIX. Század közepéig. Ezt követően elkezdték építeni a zsidóság templomait, imahelyeit, a zsinagógákat.

 

A helyi Zsidó Hitközség napjainkban a legnagyobb zsidó közösségnek számít, vidéki mércével.


Az ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a civis városban, a Pásti utcában. A román stílus építészeti jegyei fedezhetők fel a létesítményen.

 

A kulturális-turisztikai központ a tavalyi évben került teljes értékű kialakításra, az udvarban pedig Holocaust-emlékművet avattak fel 2015 június hónapban. Hatezer debreceni zsidóáldozatra emlékezve ezzel.

 

Ennek a helynek a pincerészében található az Ortodox Mikve, más néven virtuális fürdő, de itt a felújítás után kiállító terem és egy borozó is helyet kapott.


Az 1910-es évben került sor a Zsidó Imaház felépítésére, mely az ünnepnapok kivételével, a napi imádságok színhelyéül szolgál.


A Kápolnás utcai zsinagóga megépítésének kezdete az 1909-es év volt és két éven át tartott a munka. A helyreállítására pedig 2014-ben került sor. Itt a nagyobb ünnepek alkalmával kerül sor a hitéletre, de tartanak kulturális eseményeket is ebben a létesítményben.


Mindezeken felül Debrecenben zarándokszállás is van, a távolabbról érkező zsidó hitű emberek számára.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén