---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

---

Állatok Debrecen.

2018.09.02. 08:14:57

Debrecenben sok háziállat él gazdájuk lakásában. Elsősorban cicák és kutyák. Az állatkertben találhatjuk a legtöbb fajta állatot. Itt vannak emlősök, hüllők, rovarok, és több féle olyan élőlény, amiket eddigi életünk folyamán szinte nem is igazán láthattunk.

tovább...

---

Zenekarok Debrecen.

2018.08.02. 16:53:37

Debrecen városában több zenekar játszik szórakozóhelyeken, elsősorban cigányzenét, vagy tánczenét. A komolyzene kedvelőinek ehhez el kell látogatniuk egy rendezvényterembe, hogy ki legyen elégítve az ilyen irányú igényük., de akadnak szabadtéri hangversenyek is, jó idő esetén.

tovább...

Zsinagógák Debrecen.

2016.05.28. 09:29:04


Debrecen városában a zsidók nem telepedhettek le a XIX. Század közepéig. Ezt követően elkezdték építeni a zsidóság templomait, imahelyeit, a zsinagógákat.

 

A helyi Zsidó Hitközség napjainkban a legnagyobb zsidó közösségnek számít, vidéki mércével.


Az ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a civis városban, a Pásti utcában. A román stílus építészeti jegyei fedezhetők fel a létesítményen.

 

A kulturális-turisztikai központ a tavalyi évben került teljes értékű kialakításra, az udvarban pedig Holocaust-emlékművet avattak fel 2015 június hónapban. Hatezer debreceni zsidóáldozatra emlékezve ezzel.

 

Ennek a helynek a pincerészében található az Ortodox Mikve, más néven virtuális fürdő, de itt a felújítás után kiállító terem és egy borozó is helyet kapott.


Az 1910-es évben került sor a Zsidó Imaház felépítésére, mely az ünnepnapok kivételével, a napi imádságok színhelyéül szolgál.


A Kápolnás utcai zsinagóga megépítésének kezdete az 1909-es év volt és két éven át tartott a munka. A helyreállítására pedig 2014-ben került sor. Itt a nagyobb ünnepek alkalmával kerül sor a hitéletre, de tartanak kulturális eseményeket is ebben a létesítményben.


Mindezeken felül Debrecenben zarándokszállás is van, a távolabbról érkező zsidó hitű emberek számára.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén