---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

---

Ínyencségek Debrecen.

2018.12.31. 13:28:00

Debrecenben több cukrászda kínálja ínyenceknek való süteményeit, tortáit azok részére, akik különösen kedvelik az édességet és nem félnek az elhízástól. Krémesek, roládok, ízes kockák és sok más felsorolhatatlan finomság áll azok rendelkezésére, akik imádják az ilyen fajta ínyencségeket.

tovább...

---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

Zsinagógák Debrecen.

2016.05.28. 09:29:04


Debrecen városában a zsidók nem telepedhettek le a XIX. Század közepéig. Ezt követően elkezdték építeni a zsidóság templomait, imahelyeit, a zsinagógákat.

 

A helyi Zsidó Hitközség napjainkban a legnagyobb zsidó közösségnek számít, vidéki mércével.


Az ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a civis városban, a Pásti utcában. A román stílus építészeti jegyei fedezhetők fel a létesítményen.

 

A kulturális-turisztikai központ a tavalyi évben került teljes értékű kialakításra, az udvarban pedig Holocaust-emlékművet avattak fel 2015 június hónapban. Hatezer debreceni zsidóáldozatra emlékezve ezzel.

 

Ennek a helynek a pincerészében található az Ortodox Mikve, más néven virtuális fürdő, de itt a felújítás után kiállító terem és egy borozó is helyet kapott.


Az 1910-es évben került sor a Zsidó Imaház felépítésére, mely az ünnepnapok kivételével, a napi imádságok színhelyéül szolgál.


A Kápolnás utcai zsinagóga megépítésének kezdete az 1909-es év volt és két éven át tartott a munka. A helyreállítására pedig 2014-ben került sor. Itt a nagyobb ünnepek alkalmával kerül sor a hitéletre, de tartanak kulturális eseményeket is ebben a létesítményben.


Mindezeken felül Debrecenben zarándokszállás is van, a távolabbról érkező zsidó hitű emberek számára.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén