---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Televízió Debrecen.

2015.12.27. 12:02:31


Ahogyan hazánk több nagyobb városában, úgy Debrecenben is van Városi Televízió. Nem csak az országos hírek fontosak, hanem minden megyének, illetve területnek megvannak a helyi érdekességei, történései és az igény arra, hogy a tájékoztató mindig pontos legyen.


Háromnegyed hétkor a „Napszemle"műsorában tájékoztatják a nézőket a városban aznap történt eseményekről. Ez talán a legnépszerűbb része a hajdúsági főváros hírtelevíziójának, mert minden hétköznap és vasárnap jelentkezik. Mintegy negyed órás időtartamban számol be az eseményekről, balesetekről, tudnivalókról és minden más aktuális témáról.


A másik kedvelt műsorcsatorna az „Esti Közelkép". Ez kizárólag hétköznapokon megy adásba. Ennek időtartama általában félóra. Itt már a hírek hátterét is vizsgálják, stúdió beszélgetésekkel és helyszíni riportokkal.


Nem hiányozhat a sport sem a híradásokkal tarkított adásokból. A „Hajrá" sportmagazin heti két alkalommal, hétfőn és csütörtökön jelentkezik. Mintegy tíz percben összefoglalja a napi sporteseményeket és 2-3 perces helyszíni interjúkat is láthatnak és hallgathatnak a város lakói.


A híradások alaplényege két részre oszthatja az embereket. Az egyik oldal véleménye szerint a riporterek alkalmatlan időben zavarnak mindenkit, érzés nélkül. Tolakodnak és vájkálnak mások magánügyeiben.


A másik tábor szerint jól végzik a munkájukat, mert a hallgatókat mindenről tájékoztatni kell.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén