---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Szentpéteri és Vásáry koncert Debrecenben.

2014.11.28. 12:37:47

 


December 13-án, szombaton, két ismert előadóművész látogat Debrecen városába, hogy megtartsa jótékonysági, ádventi koncertjét. Helyszín a Kölcsey Művelődési Központ.

 

Zenei előadásuk bevételét jótékony célokra fordítják, elsősorban, Debrecenben, az Árpád téren található templom felújítására.

 

Az egyik vendég Szentpéteri Csilla lesz, akit a magyar közönség jól ismer, de külföldön sem hangzik idegenként a neve. Az Egyesült Államok nagyvárosai mellett, fellépett Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban és több más helyen.

18 évesen szépségversenyt nyert, majd zongoraművészeti tehetségével lépett a közönség elé. Ezt követően pályája folyamatosan felfelé ívelt.

 

A kilencvenes évek elején, öt éven át tanított a budapesti Zeneakadémián, majd 1997-ben megválasztották a Legtehetségesebb Fiatal Művésznek.

 

A másik fellépő, Vásáry André a különleges hangú énekesek közé tartozik. Hangja szoprán, műfaja, elsősorban az opera és a pop. Több nagyvárosban adott sikeres koncertet, itt említhető a Debreceni Református Nagytemplom, de fellépett Bécsben, Párizsban és több országban is, elismert sikerrel.

 

Világhírességek előtt tartott zenei előadást, az elmúlt évek során. Az első albuma 2006-ban jelent meg és ezt követően, négy év múlva, minden évben egy új került kiadásra, 2010-ben kettő is.

 

Karácsonyi ajándékként adják ezt a koncertet Debrecen közönségének és mindenki másnak, aki idelátogat ezen a hétvégén.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén