---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Debrecen Egyetem.

2014.08.30. 08:03:48

Az oktatási intézmények legmagasabb képzési fokát az egyetemeken találhatjuk. Nem kizárólag a fiatal diákok intézményéről beszélünk. Levelező tagozaton a kor nem igazán meghatározó.

 

A nappali szakok diákjai fiatal csoportokból képeznek tanulói köröket. Szabad szellemben zajlik itt a tanulás és képzés. Nem is kötelező minden előadáson részt venni, a vizsgákon viszont igen.

 

A Debreceni Tudományegyetem alapítása több mint száz éves múltra tekint vissza. Közel 30.000 diák tanításában, legalább 1700 oktató vesz részt. Aki egyetemen végez, felsőfokú képesítést kap, amit természetesen csaknem minden helyen elismernek, sőt mondhatjuk, hogy a mai időkben már sok munkahelyen elvárás ez a képzettségi fok.

 

Különböző karok képezik az Egyetemek összetételét. Debrecenben is, szinte felsorolhatatlan számú karokat vehetnek fel az egyetemisták és speciális képzésben részesülhetnek.

 

Az egyetemi diákélet nagyon összetett. Több alkalommal emlegetik az emberek, mint más tanulmányi intézetek tagjait. Ennek a ténynek több összetevője is van. A pozitív okok közé tartozik a rendezvények sora, kiemelkedő szórakozási szint és hasonló dolgok. Negatív oldalt képeznek viszont a balhék, amiből szintén akad ezen a területen, bőven.

 

A legfontosabb, azonban a magas szintű tanulási lehetőség.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén