---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Budapest-Debrecen útvonal.

2014.08.16. 16:29:34

 

 

A vasúti összeköttetés Debrecen és a főváros között, természetesen közvetlen és az utasok igényeit is kielégíti.

A legtöbb vonalon, hazánkban intercity vonatok közlekednek, ahogy ezen a vasútvonalon is. Ezekben légkondicionáló berendezés garantálja a megfelelő hőmérsékletet nyáron és egyáltalán nem zsúfolt elrendezése miatt a kényelem is megfelelő.

A menetidő két és fél óránál alig több, ha valaki sebes vagy gyorsvonattal közlekedik, akkor bő fél órával növekszik a menetidő.

Az alapmenetdíj 4.455.- Ft. Ehhez jönnek a különböző pótdíjak.

A közúti közlekedés, természetese jóval gyorsabb, de ezzel arányosan többe is kerül. Közvetlenül köti össze Debrecent Budapesttel az autópálya. A távolság 231 kilométer. Itt pályadíj is terheli az autósokat, melynek legkisebb összege 2.940.- Ft.

Az üzemanyag, oda-vissza utat számítva, egy átlagos fogyasztású gépkocsival, legalább 14.000.- Ft-os költséget jelent.

A kényelmet mindig jobban meg kell fizetni, mint egy átlagos tömegközlekedési eszközzel való utazást, persze az intercity vonatok kényelme nem vonható kétségbe, de azért csak időhöz vagyunk szorosan kötve, szemben a gépkocsival való közlekedéssel.

Repülőgéppel is meg lehet tenni ezt az utat, ma már van rendszeresített járat. Légvonalban a távolság 195 kilométer

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén