---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Budapest-Debrecen útvonal.

2014.08.16. 16:29:34

 

 

A vasúti összeköttetés Debrecen és a főváros között, természetesen közvetlen és az utasok igényeit is kielégíti.

A legtöbb vonalon, hazánkban intercity vonatok közlekednek, ahogy ezen a vasútvonalon is. Ezekben légkondicionáló berendezés garantálja a megfelelő hőmérsékletet nyáron és egyáltalán nem zsúfolt elrendezése miatt a kényelem is megfelelő.

A menetidő két és fél óránál alig több, ha valaki sebes vagy gyorsvonattal közlekedik, akkor bő fél órával növekszik a menetidő.

Az alapmenetdíj 4.455.- Ft. Ehhez jönnek a különböző pótdíjak.

A közúti közlekedés, természetese jóval gyorsabb, de ezzel arányosan többe is kerül. Közvetlenül köti össze Debrecent Budapesttel az autópálya. A távolság 231 kilométer. Itt pályadíj is terheli az autósokat, melynek legkisebb összege 2.940.- Ft.

Az üzemanyag, oda-vissza utat számítva, egy átlagos fogyasztású gépkocsival, legalább 14.000.- Ft-os költséget jelent.

A kényelmet mindig jobban meg kell fizetni, mint egy átlagos tömegközlekedési eszközzel való utazást, persze az intercity vonatok kényelme nem vonható kétségbe, de azért csak időhöz vagyunk szorosan kötve, szemben a gépkocsival való közlekedéssel.

Repülőgéppel is meg lehet tenni ezt az utat, ma már van rendszeresített járat. Légvonalban a távolság 195 kilométer

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén