---

Orvosok Debrecen.

2021.02.28. 10:47:56

Debrecen városában több orvos kezeli, gyógyítja az embereket a körzeti rendelőkben és a kórházakban egyaránt. A híres helyi klinikán nagyon sok ember fordul meg naponta, köztük vidékiek is. A műtétek jelentős részét is itt végzik a megfelelő szakorvosok, adjunktusok, professzorok.

tovább...

---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

Debreceni Virágkarnevál.

2014.07.30. 08:05:18

 

 

A nyári időszak második felének talán legérdekesebb eseménye Debrecenben, a Virágkarnevál. Közel ötven éve, néhány kihagyástól eltekintve, minden évben megtartották ezt a látványos műsort.

 

Augusztus 20 előtt már jó pár nappal elkezdődik a programok hosszú sora. Koncertek, színházi bemutatók és több más műsor is szórakozatja a népes közönséget, különböző helyszíneken.

 

A Virágkarneválra több millió szál virágot használnak fel. Ebből kocsinként közel 200.000 jut. Általában 12-14 virágdíszes kocsi vonul fel Debrecenben a Petőfi-térről indulva, a Debrecen Pláza előtt elfordulva, a Kölcsey utcán át az egyetem sugárutat érintve jutnak el a Nagyerdei Stadionig. Itt körbemennek a közönség előtt és újra megcsodálhatják az alkotásokat. Ezzel párhuzamosan több előadás és látványos, szórakoztató produkció színesíti az itt eltöltött időt.

 

Az útvonalon, több helyen megállnak a mazsorett csoportok, zászlólengetők és más szórakoztató műsort előadók, néhány percre. Ezeken a pontokon, kisebb lelátókon foglalhatnak helyet a vendégek.

 

Valamennyi korosztály számára, megfelelő szórakozást és rengeteg látványosságot hoznak ezek a napok, felejthetetlen élményekkel gazdagabban térnek haza a Karneválról.

 

Erre az időszakra Debrecen élete a szokásosnál is jobban megélénkül. Nagyobb távolságokról is érkeznek látogatók Hajdú-Bihar megye központjába.

 

 

Az alkotmány ünnepének látványos műsorai után, este újra felvonulnak a virágkocsik, majd tűzijátékkal zárul a program.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén