---

Menyasszonyi ruha Debrecen.

2018.12.02. 16:39:23

Az esküvők rendkívüli események, ezért a menyasszonyi ruha kiválasztása Debrecenben nagy eseménynek számít. Lehet kölcsönözni ilyen öltözéket, de meg is lehet vásárolni az erre szakosodott elegáns szalonokban. A legmodernebb kollekciók állnak a leendő asszonyok rendelkezésére.

tovább...

---

Lovak Debrecen.

2018.11.01. 18:49:19

A lovak Debrecenben jelentős szerepet töltenek be bizonyos emberek életében. A civis városban Lovas Akadémia működik, melyben verseny és hobbi lovasokat egyaránt kiképeznek. A lóápolás is rendkívül fontos része ennek a folyamatnak.

tovább...

---

Péksütemények Debrecen

2018.10.04. 08:56:36

Debrecenben több pékműhely állítja elő a finom péksüteményeket, réteseket, béleseket, ízes kockákat és hasonló tészta alapanyagú csemegéket. A vásárlók többsége rendkívüli módon kedveli ezeket az ízletes ételeket és többen főételként is fogyasztják szinte valamennyi péksüteményt.

tovább...

---

Állatok Debrecen.

2018.09.02. 08:14:57

Debrecenben sok háziállat él gazdájuk lakásában. Elsősorban cicák és kutyák. Az állatkertben találhatjuk a legtöbb fajta állatot. Itt vannak emlősök, hüllők, rovarok, és több féle olyan élőlény, amiket eddigi életünk folyamán szinte nem is igazán láthattunk.

tovább...

---

Zenekarok Debrecen.

2018.08.02. 16:53:37

Debrecen városában több zenekar játszik szórakozóhelyeken, elsősorban cigányzenét, vagy tánczenét. A komolyzene kedvelőinek ehhez el kell látogatniuk egy rendezvényterembe, hogy ki legyen elégítve az ilyen irányú igényük., de akadnak szabadtéri hangversenyek is, jó idő esetén.

tovább...

Debreceni Virágkarnevál.

2014.07.30. 08:05:18

 

 

A nyári időszak második felének talán legérdekesebb eseménye Debrecenben, a Virágkarnevál. Közel ötven éve, néhány kihagyástól eltekintve, minden évben megtartották ezt a látványos műsort.

 

Augusztus 20 előtt már jó pár nappal elkezdődik a programok hosszú sora. Koncertek, színházi bemutatók és több más műsor is szórakozatja a népes közönséget, különböző helyszíneken.

 

A Virágkarneválra több millió szál virágot használnak fel. Ebből kocsinként közel 200.000 jut. Általában 12-14 virágdíszes kocsi vonul fel Debrecenben a Petőfi-térről indulva, a Debrecen Pláza előtt elfordulva, a Kölcsey utcán át az egyetem sugárutat érintve jutnak el a Nagyerdei Stadionig. Itt körbemennek a közönség előtt és újra megcsodálhatják az alkotásokat. Ezzel párhuzamosan több előadás és látványos, szórakoztató produkció színesíti az itt eltöltött időt.

 

Az útvonalon, több helyen megállnak a mazsorett csoportok, zászlólengetők és más szórakoztató műsort előadók, néhány percre. Ezeken a pontokon, kisebb lelátókon foglalhatnak helyet a vendégek.

 

Valamennyi korosztály számára, megfelelő szórakozást és rengeteg látványosságot hoznak ezek a napok, felejthetetlen élményekkel gazdagabban térnek haza a Karneválról.

 

Erre az időszakra Debrecen élete a szokásosnál is jobban megélénkül. Nagyobb távolságokról is érkeznek látogatók Hajdú-Bihar megye központjába.

 

 

Az alkotmány ünnepének látványos műsorai után, este újra felvonulnak a virágkocsik, majd tűzijátékkal zárul a program.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén