---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Debreceni Virágkarnevál.

2014.07.30. 08:05:18

 

 

A nyári időszak második felének talán legérdekesebb eseménye Debrecenben, a Virágkarnevál. Közel ötven éve, néhány kihagyástól eltekintve, minden évben megtartották ezt a látványos műsort.

 

Augusztus 20 előtt már jó pár nappal elkezdődik a programok hosszú sora. Koncertek, színházi bemutatók és több más műsor is szórakozatja a népes közönséget, különböző helyszíneken.

 

A Virágkarneválra több millió szál virágot használnak fel. Ebből kocsinként közel 200.000 jut. Általában 12-14 virágdíszes kocsi vonul fel Debrecenben a Petőfi-térről indulva, a Debrecen Pláza előtt elfordulva, a Kölcsey utcán át az egyetem sugárutat érintve jutnak el a Nagyerdei Stadionig. Itt körbemennek a közönség előtt és újra megcsodálhatják az alkotásokat. Ezzel párhuzamosan több előadás és látványos, szórakoztató produkció színesíti az itt eltöltött időt.

 

Az útvonalon, több helyen megállnak a mazsorett csoportok, zászlólengetők és más szórakoztató műsort előadók, néhány percre. Ezeken a pontokon, kisebb lelátókon foglalhatnak helyet a vendégek.

 

Valamennyi korosztály számára, megfelelő szórakozást és rengeteg látványosságot hoznak ezek a napok, felejthetetlen élményekkel gazdagabban térnek haza a Karneválról.

 

Erre az időszakra Debrecen élete a szokásosnál is jobban megélénkül. Nagyobb távolságokról is érkeznek látogatók Hajdú-Bihar megye központjába.

 

 

Az alkotmány ünnepének látványos műsorai után, este újra felvonulnak a virágkocsik, majd tűzijátékkal zárul a program.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén