---

Ruhatisztítás Debrecenben.

2019.07.01. 09:24:18

A ruhatisztításra, mosásra Debrecenben a háztartásokban modern automata mosógépek állnak a háziasszonyok rendelkezésére. A házilag nem tisztítható ruhadarabokat tisztító üzemek szolgáltatói végzik a civis városban vegytisztítási módszerrel, megfelelő díjazás ellenében.

tovább...

---

Képzőművészet Debrecen

2019.06.01. 18:23:14

Debrecen városában a képzőművészet nagy szerepet tölt be az általános közéletben. Festmények tömege létható a képcsarnokokban, kiállításokon. A közterületeken szép szobrokat láthatnak az emberek. A népművészet is képviselteti magát a civis városban.

tovább...

---

Ügyvédek Debrecen.

2019.04.01. 19:02:14

Debrecen városában több ügyvédi irodában dolgoznak szakmailag felkészült ügyvédek. Van, aki kizárólag családi ügyekkel foglalkozik, de vannak büntetőjogi ügyvédek is. Ha a vádlottnak nem telik ügyvédre, az állam kirendel egyet, ingyenesen.

tovább...

---

Biztosítók Debrecen.

2019.03.02. 17:11:57

Több biztosító egyesület áll az ügyfelek rendelkezésére Debrecenben. Vannak olyan szolgáltatók, melyek csak életbiztosítással foglalkoznak, de bőven található olyan is, aki szinte valamennyi formáját kínálja ezeknek a szolgáltatásoknak. A vélemények a biztosítókról Debrecenben erősen megoszlanak.

tovább...

---

Természetvédelem Debrecen.

2019.02.03. 18:54:33

Debrecenben sok szép hely található, melyeket természeti értéknek tekinthetünk. Ezek megóvása szinte kötelességünk, mert saját magunknak őrizhetjük meg a szépet és utódaink számára is megtartjuk az erdőket, tavakat, parkokat és hasonló pihenésre is alkalmas helyeket.

tovább...

Airport Debrecen

2014.07.01. 07:41:14

 

A Debreceni Repülőtér történetének kezdete 1930-ra nyúlik vissza. A háború idején harci gépek használták a létesítményt. Ezt követően a Szovjetunió állomásoztatta itt légi járműveit. A rendszerváltás után visszakapta a város repülőterét és folyamatosan zajlottak a fejlesztések.

2002 december 29-én adták át a polgári légi forgalomnak.

Egy év multán, 2004 évben már közel 15.000 ember vette igénybe a légi járatokat. Ez a szám kilenc év után elérte a 130.000 főt.

Az építmény modern navigációs technikával felszerelt, 2.500 méter hosszúságú kifutópályával rendelkező, modern építésű egység.

Magyarországon a második helyen áll. A Budapesti Liszt Ferenc repülőtér előzi meg a sorban.

Az első időszakban Debrecen és Budapest között voltak járatok, majd ez kibővült és mára már több nemzetközi viszonylat szerepel a menetrendben.

Modern belső terében vendéglátóegységek és ajándékboltok is találhatóak.

Tűzoltóautók szolgálják a biztonságot és jégtelenítő berendezés is rendelkezésre áll a kifutópálya tisztán tartására a téli, havas időszakában.

Megközelíthető a Mikepércsi út irányában, gépkocsival és autóbusszal. Rendszeres járatokat is indít a DKV, 500.- Ft-os jegyár ellenében.

 

A lakosság véleménye szerint, a városnak szüksége van a repülőtérre, ahogyan azt az utasok száma is igazolja.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén