---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecen városában a teheráru fuvarozásának nagy szerepe van a lakosság ellátásában, elsősorban az élelmiszerek tekintetében.

 

Az árunak el kell jutnia a termelőtől a nagykereskedésekbe és onnan a fogyasztókhoz. A háziasszonyok megvásárolják az alapanyagot és abból főznek finom ételeket a családnak.

 

Természetesen nem csak a nők tudnak főzni. Sok férfi is jeleskedik ezen a téren.

 

Előfordul, hogy közvetlenül az előállító szállítja le tehergépkocsijával a termékét az elárusító üzletbe. Ez a ritkábbik eset. Ilyenkor kicsivel jobban jár a vásárló az ár tekintetében, mert kimarad a folyamatból egy viszonteladó.

 

Az alapvető élelmiszerek mellett sok más árut is el kell szállítani egyik helyről a másikra. Építőanyagokat, műszaki cikkeket és sok más jellegű anyagot is el kell juttatni a rendeltetési helyére.

 

Ebben a folyamatban a gépkocsivezetők felelőssége nagy. A vezetésre való odafigyelés mellett az áru biztonságos szállítására is figyelmet kell fordítani.

A rakodók tevékenysége is igényli a sofőr figyelmét.

 

A nagy áruházakba kamionok szállítják az árut. Itt a rakodás általában gépesített formában történik, del éteznek önrakodó szerkezettel felszerelt tehergépjárművek is.

 

A legtöbb esetben magánvállalkozók végzik a teherfuvarozást Debrecenben, kisebb és nagyobb szinten egyaránt.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén