---

Édességek Debrecen

2022.05.31. 12:21:59

Debrecen városában az emberek jelentős része szereti az édességeket. A cukrászdák, fagylaltozók széles választékkal állnak az emberek rendelkezésére. Sok féle fagylalt, torta és egyéb édes süteményekből válogathat ezeken a helyeken az édes szájú vásárló.

tovább...

---

Diákok Debrecen.

2022.05.01. 18:23:38

Debrecenben több iskolában tanulhatnak a diákok. Alsó és felső tagozatban, az általános iskolákban, valamint a középiskolákban, az érettségi megszerzéséhez. A helyi egyetem híres, rendkívül magas fokon oktat és komoly tudás szükséges az ide való bekerüléshez is.

tovább...

---

Divat Debrecen

2022.04.01. 10:51:26

Debrecen városában a divat követése fontos dolog, elsősorban a hölgyek körében és az öltözködésre vonatkoztatva. A külső megjelenés sokat elárul az illetőről és többen meg is nézik, véleményt alkotva, amit fennhangon nem szokás közölni.

tovább...

---

Humor Debrecen.

2022.03.01. 12:44:27

Debrecenben a humor nagyon fontos az emberek köznapi életében. A humoristák, vígjátékok, színházi bohózatok, újságok vicces rovatai egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy aki igényli, jókat tudjon nevetni. A rengeteg probléma mellett szinte mindenkinek szüksége van humorra.

tovább...

---

Humor Debrecen.

2022.03.01. 12:42:28

tovább...

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

 

Debrecen városában több szép templom is található. A szabad vallásgyakorlás folytán több református, katolikus és más felekezethez tarozó templomba is betérhetünk a civis városba.

 

A leghíresebbnek és leggyakrabban látogatottnak mondhatjuk a Kossuth-téren található református Nagytemplomot.

Itt több neves előadó is fellépett az elmúlt időszak folyamán.

 

Természetesen olyan művészek, akiknek a stílusa megfelelt ennek a helynek, minden szempontból. Ide sorolhatjuk Koncz Zsuzsát is, lírai hangvitelű, szép dalaival.

 

Nem messze tőle található a „Csonkatemplom”, mely szintén református és kistemplomnak számít az előzőekben említetthez képest.

 

A katolikus templomok között az egyik leggyakrabban látogatott a Szent Anna Székesegyház.

 

Sok esetben olyan emberek is ellátogatnak a templomokba, akik nem vallásosak, illetve nem gyakran jönnek ilyen helyre. A látványosság és különlegesség vonzza őket. Sok turista is kedvelt helynek tekinti a templomokat.

 

Zsinagóga is található Debrecenben, a Pásti utcában. A zsidó vallásnak is megvan tehát az alkalmas helye, valamennyi odatartozó számára.

 

Elmondhatjuk tehát, hogy valamennyi felekezet hívei megtalálhatják a számukra megfelelő templomot a civis városban.

 

A templomok díszes belseje, a fő és mellékhajók kiképzése, rendkívül impozáns még azok részére is, akik nem tartoznak a hívők táborába.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén