---

Szerszámok Debrecen.

2021.01.31. 10:56:30

Debrecen városában a szerszámok komoly szerepet töltenek be a napi életben. a mesterek az alapanyagokat csak ezekkel tudják megmunkálni, de még a kiskerti munkákhoz is kellenek különböző szerszámok, ahogyan több más területre is.

tovább...

---

Barkácsolás Debrecen.

2020.12.22. 12:42:11

Debrecenben sokan szeretnek barkácsolni. A barkácsboltokban árult szerszámok ehhez nagy segítséget adnak. Hasznos időtöltés ez azok számára, akik jó kedvvel és tehetséggel megáldva űzik ezt a tevékenységet. Kényszer hatására ez a dolog nem működik.

tovább...

---

Teherfuvarozás Debrecen.

2020.11.29. 17:17:48

Debrecenben minden fajta árut el kell szállítani egyik helyről a másikra, vagyis a gyártótól a felhasználóig. Többnyire magánfuvarozó cégek látják el ezt a tevékenységet. A legfontosabb az élelmiszerszállítás és ezt követik az egyéb áruk.

tovább...

---

Márton-napi Libator Debrecenben.

2020.11.09. 12:12:09

tovább...

---

Templomok Debrecen.

2020.11.02. 13:02:09

Debrecen városában minden vallás hívei megtalálhatják a nekik megfelelő templomot. A református Nagytemplom a leghíresebb valamennyi közül. Találhatók itt kisebb református, katolikus templomok és a zsidó vallást gyakorlóknak Zsinagóga a Pásti utcában.

tovább...

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

A köznapi életben nagyon gyakran látunk madarakat, általában az utcán, de a kertes házakban lakók több esetben otthon is találkozhatnak ezekkel a kedves szárnyasokkal Debrecenben.

 

A leggyakrabban verebeket látunk, de sokszor fekete rigók is kerülnek a szemünk elé. Ezek csőre rendkívül éles. Ezt a tényt a Debrecenben lakók egy része tudná igazolni.

 

A vadon élő madarak között sok a vadgerle, Debrecenen belül, de a szelíd galambokból is rengeteg kószál szabadon. A háztetőkön pihenve látják őket legtöbbször a városlakók.

 

Régebben sokkal több galambász volt, akiknek kedvenc elfoglaltsága a szárnyasok reptetése volt. Ma már alig vannak ilyenek, talán ezért is kószál olyan sok galamb gazdátlanul a városban.

 

Az Állatkertben, a madárházban többféle madarat láthatnak a látogatók. Köztük vannak igazán különlegesek is. Ezek legtöbbje nagyon messzi tájakon él szabadon.

 

A madarak általában barátságosak. A sasok támadó jelleggel lépnek fel az apróbb állatok ellen, de az emberekre nem veszélyesek.

 

A ragadozó madaraknál természetes megnyilvánulásnak számít ez, a táplálékszerzés miatt.

 

A madárfélékhez tartoznak a házi szárnyasok is Debrecenben. Sok háztartásban tartanak tyúkot, kacsát és másfajta házi szárnyasokat, elsősorban ízletes húsuk miatt.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén