---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

---

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés Debrecenben sokaknak kedvenc időtöltést és szórakozást jelent. Sok szép esemény, vagy műalkotás, épület és több más hasonló áll rendelkezésre fotózás céljából a civis városban. A fényképek olykor bűnügyben is lehetnek bizonyítékok bírósági per folyamán.

tovább...

---

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában nagy szerepe van az egyszerűbb mezőgazdasági gépeknek a kiskertekben. A külvárosokban és a városin kívül már nagyobb földterületeket is művelnek és ehhez traktorokra, valamint más komolyabb gépekre is szükség van, a köznapi életben.

tovább...

---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

A köznapi életben nagyon gyakran látunk madarakat, általában az utcán, de a kertes házakban lakók több esetben otthon is találkozhatnak ezekkel a kedves szárnyasokkal Debrecenben.

 

A leggyakrabban verebeket látunk, de sokszor fekete rigók is kerülnek a szemünk elé. Ezek csőre rendkívül éles. Ezt a tényt a Debrecenben lakók egy része tudná igazolni.

 

A vadon élő madarak között sok a vadgerle, Debrecenen belül, de a szelíd galambokból is rengeteg kószál szabadon. A háztetőkön pihenve látják őket legtöbbször a városlakók.

 

Régebben sokkal több galambász volt, akiknek kedvenc elfoglaltsága a szárnyasok reptetése volt. Ma már alig vannak ilyenek, talán ezért is kószál olyan sok galamb gazdátlanul a városban.

 

Az Állatkertben, a madárházban többféle madarat láthatnak a látogatók. Köztük vannak igazán különlegesek is. Ezek legtöbbje nagyon messzi tájakon él szabadon.

 

A madarak általában barátságosak. A sasok támadó jelleggel lépnek fel az apróbb állatok ellen, de az emberekre nem veszélyesek.

 

A ragadozó madaraknál természetes megnyilvánulásnak számít ez, a táplálékszerzés miatt.

 

A madárfélékhez tartoznak a házi szárnyasok is Debrecenben. Sok háztartásban tartanak tyúkot, kacsát és másfajta házi szárnyasokat, elsősorban ízletes húsuk miatt.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén