---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

---

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés Debrecenben sokaknak kedvenc időtöltést és szórakozást jelent. Sok szép esemény, vagy műalkotás, épület és több más hasonló áll rendelkezésre fotózás céljából a civis városban. A fényképek olykor bűnügyben is lehetnek bizonyítékok bírósági per folyamán.

tovább...

---

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában nagy szerepe van az egyszerűbb mezőgazdasági gépeknek a kiskertekben. A külvárosokban és a városin kívül már nagyobb földterületeket is művelnek és ehhez traktorokra, valamint más komolyabb gépekre is szükség van, a köznapi életben.

tovább...

---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés sokak kedvenc időtöltéseinek egyike Debrecenben. Rengeteg látnivaló van itt, amit érdemes megörökíteni, akár albumba tenni és bármikor újra megnézni. Ez emberekre és tárgyakra egyaránt vonatkozik.

 

Kiváló festmények, szobrok vagy egyéb művészi alkotások sokaságát lehet lefotózni Debrecenben. Az alkalmi eseményeken is gyakori a fényképezés. Itt kiemelhetünk egy esküvőt és az azt követő lakodalmat.

 

Sajnos temetéseken is készítenek felvételeket olykor, de a vidámabb témákat helyezzük inkább előtérbe.

 

A fotózásra ma már rendkívül modern eszközök állnak rendelkezésre. Nagyon régen még hosszú időt kellett várni, amíg a fényképészetben elkészítették számunkra a fotókat és nem is volt ez annyira olcsó mulatság.

 

Az igazolványképeket is elkészítik azonnal az okmányirodákban az erre kiépített kis fülkékben történő fotózás után, ezzel nagymértékben megrövidítve a várakozási időt, egészében tekintve.

 

A fényképezés olykor kellemetlen helyzeteket is teremthet bizonyos emberek számára, például egy bűnözés esetében történő rajtaütésnél. Itt már bizonyítékul is szolgálhatnak ezek a fotók, melyek a bíróság előtt is felhasználhatók, bár meg kell jegyeznünk, hogy létezik fotómontázs is.

 

Maradjunk annál, hogy a szép dolgok fotózását helyezzük az előtérbe és ezeket őrizzük meg az utókor számára.

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén