---

Madarak Debrecen.

2020.09.30. 17:09:21

Debrecenben sok madarat lehet látni az utcákon, köztereken. Ezek jelentős része veréb és feketerigó, de rengeteg galamb is szedegeti a morzsákat. A helyi állatkertben több féle, ritka, egzotikus jellegű madarat láthatnak a látogatók, de elvétve vannak itt házi szárnyasok is.

tovább...

---

Fotó Debrecen.

2020.09.01. 10:25:17

A fényképezés Debrecenben sokaknak kedvenc időtöltést és szórakozást jelent. Sok szép esemény, vagy műalkotás, épület és több más hasonló áll rendelkezésre fotózás céljából a civis városban. A fényképek olykor bűnügyben is lehetnek bizonyítékok bírósági per folyamán.

tovább...

---

Mezőgazdasági gépek Debrecen.

2020.08.05. 10:07:42

Debrecen városában nagy szerepe van az egyszerűbb mezőgazdasági gépeknek a kiskertekben. A külvárosokban és a városin kívül már nagyobb földterületeket is művelnek és ehhez traktorokra, valamint más komolyabb gépekre is szükség van, a köznapi életben.

tovább...

---

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

Debrecen városában több lehetőség is van nyáron a szórakozásra, pihenésre és kikapcsolódásra. A nagy melegben a strand adhat felüdülést, de egy jó fagylalt elfogyasztása a Kossuth-tér egyik fagylaltozójában sem jelent sokkal kisebb örömet. A fák árnyékában hűsölni is jó.

tovább...

---

Bélyegek Debrecen.

2020.06.01. 10:39:58

Debrecen városában a bélyegeknek fontos szerepük van. Postai küldemények díjának lerovására használják elsősorban. Igazán szép célja azonban a gyűjtésnek van. Új és használt bélyegeket egyaránt gyűjtenek a filatelisták. A régebbi bélyegek közt több, nagyon értékes is található.

tovább...

Nyári szórakozás Debrecen

2020.07.01. 12:12:34

 

A járvány kissé enyhült, így Debrecenben is beindulhat lassan az élet, abban az értelemben, hogy a rendezvények, bizonyos megkötések mellett, újra rendelkezésükre állnak a helyieknek és a turistáknak egyaránt.

 

Az előadások jó szórakozást jelentenek mindenki számára a civis városban. A színházakat és a mozikat újra lehet látogatni. A több hónapi bezártság elsősorban a fiatalabb korosztályt viselte meg. Ők zenés szórakozóhelyeken tánccal kapcsolódhatnak ki. A discok erre kiváló lehetőséget nyújtanak.

 

A kánikulai napokon felüdülést nyújthatnak a strandok. A Nagyerdei Strandfürdő erre a legalkalmasabb Debrecenben. Itt élmény és hullámfürdő is elősegíti valamennyi korosztály önfeledt szórakozását és pihenését.

 

A belépőjegyek is talán megfizethetőek, bár ez mindig egyénre szabottan vehető figyelembe.

 

A csónakázó tó is csak jó időben jelent igazán szórakozást, ahogyan az Állatkert és a Vidámpark is, szintén a Nagyerdőn belül.

 

A szép időben lehet sétákat tenni a Kossuth-téren. Ez a hely Debrecen városának egyik büszkesége. Több fagylaltozóba is be lehet térni, enyhítendő a meleg elviselését.

A tér melletti utcákban fák hűvösében lehet tölteni az időt, annak, akinek erre lehetősége van és kedvet is érez hozzá.

 

Képek Debrecenről
Szálláshelyek és látnivalók Debrecenben és környékén